Започва делото за кражба на колекцията на Balmain


Започва делото за кражба на колекцията на Balmain
Снимка: Getty Images

Във вторник пред съд в Бобини ще се явят шестима души, арестувани за кражба през септември миналата година на 50 модела от колекцията на модна къща Balmain, дни преди представянето ѝ на Седмицата на модата в Париж, съобщи АФП.

В средата на септември микробус, превозващ новата колекция на дизайнера Оливие Рустен, е нападнат от група въоръжени по пътя между парижкото летище Роаси и централата на модна къща Balmain. Крадците успяват да избягат.

Във вторник в парижки предградия, основно в Сен-Сен-Дени, за обира са задържани шестима души на възраст около двадесет години. Седми заподозрян е арестуван на следващия ден.

Шестима от задържаните ще се изправят идния вторник пред съд в Бобини, съобщи прокуратурата в парижкото предградие. Очаква се обаче делото да бъде отложено заради сложността и обема му.

"Групата е идентифицирана, което даде възможност да се проследи вътрешна свързаност с превозвача", каза източник от полицията пред АФП през седмицата. Сред задържаните е служител на компания подизпълнител.

Няколко от моделите от колекцията на Balmain са открити по време на обиски. Това кара следователите да допускат, че колекцията на модната къща не е била основна цел на обира, а по-скоро случайна жертва на класически обир на стоки по време на транспорт.

След безпрецедентния случай в историята на модната индустрия, екипът на Balmain е работил "денонощно", за да възстанови откраднатите модели. Те са били представени на планираното дефиле на модната къща, което се състоя девет дни след обира.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама