6 ужасно лесни домашни упражнения за по-стегнати ръце


6 ужасно лесни домашни упражнения за по-стегнати ръце
Снимка: iStock

Има начин да тонизирате ръцете си и да оформите мускулите им без никакви тежести. Подготвихме няколко лесни упражнения, които ще ги направят по-стегнати.

1. Лицеви опори на стена

За да направите това упражнение, просто трябва да намерите стена в дома си или дори отвън. Трябва да застанете на 2-3 крачки от стената и да се облегнете на предната част на тялото си. След това просто правите лицеви опори по същия начин, по който бихте ги правили на пода. Ако искате да увеличите нивото на трудност, можете да държите едната си ръка зад гърба си и да правите лицевите опори само с една ръка.

2. Ходене с ръце

Това е друг вариант на лицева опора, който включва цялото ви тяло в упражнението. От изправено положение започвате да ходите с ръце към нормална позиция за лицеви опори. Можете да направите една лицева опора и след това да започнете да ходите с ръце обратно в изправено положение. Можете да изпълните това в серии от 10 или толкова, колкото смятате, че е по силите ви.

3. Кофички на земята

Доста лесно упражнение - седнете със свити крака пред вас и ръце зад вас с леко свити лакти. Използвайте ръцете си, за да повдигнете бедрата си и след това ги върнете надолу, близо до пода. Бедрата ви не трябва да докосват пода. Целият смисъл е да използвате силата на ръцете си, за да контролирате тялото си.

Вижте още: Само за 5 минути: Японско упражнение с кърпа, което ще ви стопи

4. Дъска нагоре-надолу

Просто заемете обичайната позиция на дъска и започнете, като докоснете всеки лакът до пода. Не е нужно да стоите там - просто изпъвате ръцете си обратно нагоре и повтаряте упражнението.

5. Кръгове с ръцете

Може да звучи много просто и скучно, но в действителност това упражнение е полезно за целите ви ръце. Просто стойте изправени и изпънете ръце отстрани. Започнете да ги движите напред с кръгови движения и след това променете движението на назад. Можете да продължите да правите това в продължение на 30 секунди, малка почивка и повторете още няколко пъти.

Вижте още: 2 лесни пилатес упражнения, с които ще изправите и укрепите гърба си

6. Лицеви опори на стол

Този тип лицеви опори е малко по-взискателен от обикновения вариант и всичко, от което се нуждаете, е стол или табуретка. Краката ви трябва да са на стола, докато ръцете ви ще са на пода. Докато правите лицевите опори, цялото ви ядро, крака и ръце ще бъдат стегнати. Уверете се, че изпъвате напълно ръцете си всеки път, когато се натискате нагоре

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама