2 лесни пилатес упражнения, с които ще изправите и укрепите гърба си


2 лесни пилатес упражнения, с които ще изправите и укрепите гърба си
Снимка: Istock

Упражненията за разтягане, които трябва да правите всяка вечер преди лягане, са най-ефективни срещу упоритите болки в гърба и врата – те ще освободят напрежението ви, така че ще заспите по-лесно.

Вижте още: 3-те упражнения, които поддържат Дженифър Анистън във форма (ВИДЕО)

Колко пъти ви се е случвало нощем да не можете да спите от умора и напрежение, да се обръщате в леглото в търсене на най-добрата позиция, но болката във врата и гърба не спира? Не сте единствените! С тези проблеми всеки ден се събуждат и лягат много хора, чиято работа е предимно на компютър, тъй като в тази позиция гръбначният стълб понася най-голямо натоварване. Най-доброто лекарство за това са упражненията! Но това не означава, че трябва да правите някои натоварващи упражнения, които са изморителни и изискват много време и ходене на фитнес. Достатъчно е всяка вечер преди лягане да правите няколко леки стречинг упражнения, които ще отпуснат мускулите и ще премахнат болката. 

Разтягане на раменния пояс и гръбначния стълб

Коленичете на пода, вземете кърпа в ръцете си, стегнете я и я поставете зад гърба си, без да стискате ръцете си. Повторете същото само в обратна посока. Направете 3 пъти по 8 повторения.

Вижте още: Тренирай със страст: 6 от най-добрите фитнес центрове в София

Упражнения за отпускане на гърба и врата

Легнете по корем и повдигнете предната част на тялото си, така че да извиете гръбнака си като кобра. Останете в това положение 3 пъти по 15 секунди. Това упражнение премахва болката в долната част на гърба, която е резултат от няколкочасово седене.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама