Само за 5 минути: Японско упражнение с кърпа, което ще ви стопи


Само за 5 минути: Японско упражнение с кърпа, което ще ви стопи
Снимка: Istock

За най-добър ефект д-р Фукуцуджи съветва да правите упражнения сутрин, приблизително по едно и също време – ето как изглежда едно японско упражнение за отслабване с кърпа, което покори интернет!

Вижте още: Учени: Ефективни ли са упражненията само събота или неделя

В спорта новите упражнения се появяват отново и отново, особено когато става въпрос за целта загуба на излишни килограми. Например, техниката на д-р Фукукуджия е известна на света от повече от година, а този японски лекар е прекарал повече от 10 години в опити да докаже ефективността на своя метод. Според него, за да отслабнете, е необходимо да лежите върху кърпа, увита в ролка. Звучи доста лесно, нали?

Как едно толкова просто статично упражнение влияе на нашето тяло?

Преди да издаде монография с множество изследвания, д-р Фукукуджи дълго време изучава какви промени се случват в гръбнака ни с възрастта. Лекарят открива, че с течение на времето бедрената и тазовата кост се разхлабват, междупрешленните дискове се сплескват и това води до намаляване на височината и визуално разширяване на талията. Затова японският лекар решава да се съсредоточи в своята теория върху подобряването на позата, което освен това ще помогне за коригиране на фигурата.

Методът придобива популярност поради своята простота. 

Мускулите на гърба се разтягат и спазмите се облекчават. Дишането се подобрява и вие се отпускате. Влияе положително на храносмилането и има положителен ефект върху настроението

За да опитате сами японската техника, ще ви трябва постелка за йога и хавлиена кърпа с дължина около метър и половина. Тя трябва да бъде увита в стегната ролка и фиксирана с лента, въже или гума. Важно е да обърнете внимание на дължината на навитата кърпа: тя трябва да съответства на ширината на гърба ви или леко да я надвишава.

Вижте още: 2 лесни пилатес упражнения, с които ще изправите и укрепите гърба 

Във видеото долу може да видите как точно да направите упражнението стъпка по стъпка:

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама