Упражненията на Кегел за жени, които са родили скоро


Упражненията на Кегел за жени, които са родили скоро
Снимка: iStock/Guliver

Упражненията на Кегел укрепват мускулите на тазовото дъно, които поддържат матката, пикочния мехур, тънките черва и ректума.

Тези упражнения връщат тонуса на мускулите на влагалището след раждане, помагат за задържане на урина при по-възрастни жени, но също така влияе върху увеличаването на сексуалното удоволствие, тъй като се подобрява кръвообращението в гениталната област.

Защо упражненията на Кегел са важни?

Много фактори могат да отслабят мускулите на тазовото дъно, включително бременност, раждане, операция, стареене, прекомерно напрежение от запек или хронична кашлица и наднормено тегло.

Как се правят упражненията на Кегел?

За да правите упражнения на Кегел, представете си, че седите на топче и стегнете тазовите си мускули, сякаш повдигате топче. Опитайте да задържите три секунди, след това се отпуснете

Поддържайте фокуса

За най-добри резултати се фокусирайте върху разтягането само на мускулите на тазовото дъно. Внимавайте да не сгъвате мускулите на корема, бедрата или задните части. Избягвайте да задържате дъха си. Вместо това дишайте свободно по време на упражненията.

Направете поне три серии от 10 до 15 повторения на ден.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама