7 храни, които всяка жена трябва да яде през пролетта


7 храни, които всяка жена трябва да яде през пролетта
Снимка: iStock

Храната е изключително важна част от живота ни. Правилното хранене изглежда мисия "невъзможна" в напрегнатото ежедневие. Освен това настъпват и по-топлите пролетни и летни месеци, в които всеки копнее по желаното оформено тяло. Не трябва да пренебрегваме и пролетната умора, която изпива жизнеността на организма ни. Ето защо днес ще ви представим 7 храни, които съдържат микроелементи, необходими на жените, за да се справят със смяната на сезоните. 

4 симптома, които издават инсулинова резистентност

1. Орехи

Чудесна храна за мозъка и по-доброто ни настроение. Аминокиселината "триптофан" в тях подсигурява доброто състояние на тялото и намаляването на стреса. Освен всичко останало, те се усвояват бавно от организма и в умерени количества допринасят за доброто физическо състояние на тялото.

2. Пресен чесън

Тайната на продукта се нарича алицин. Именно тази съставка може да ни предпази от преяждане, стимулирайки ситост в мозъка. Чесънът е перфектен като добавка към всякакъв тип зелени салати.

3. Спанака 

Богат на желязо, много подходящ за консумация особено от вегетарианци, които не могат да го добавят от месо.

4. Артишок

Заема четвъртата позиция. Ако усещате умора дори и от най-леките физически натоварвания, може би имате нужда да приемате повече магнезий. Артишокът е чудесен източник на минерала.

5. Сьомга

Източникът на омега-3 мастни киселини, които спомагат за хидратацията в организма ни и за това се отразява на цялостния вид на тялото ни.

6. Ягоди

Освен, че са изключително вкусни, те са и много полезни. Имат високо съдържание на витамин С и са естествен антиоксидант, който пречиства организма ни от неблагоприятните природни фактори.

7. Боровинки

Ако хапваме от вкусните плодове всеки ден, резултатите няма да закъснеят. Тайната съставка е определен вид антиоксидант, който подпомага паметта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама