Ето какво се случва с тялото ви, ако пиете кафе на гладно


Ето какво се случва с тялото ви, ако пиете кафе на гладно
Снимка: iStock

Пиенето на кафе е свързано с много ползи за здравето - от намаляване на риска от чернодробни заболявания до подобряване на когнитивното здраве. 

Вижте още: Това масло лекува кожни заболявания и прочиства черния дроб

Докато някои смятат, че е добре да се пие чаша кафе сутрин преди ядене, експертите предупреждават, че това може да причини проблеми в организма ви.

Първото хранене за деня е от решаващо значение за енергията и баланса на кръвната захар и да изпиете кафе на празен стомах може да бъде много вредно за здравето ви.

Какво се случва, когато пиете кафе на празен стомах?

Стрес

Когато пиете кафе с храна или дори с напитка, която съдържа калории, като например протеинов шейк, усвояването на кофеина ще се забави.

Ако изпиете чаша кафе на празен стомах, ще усвоите кофеина много по-бързо, което може да доведе до някои странични ефекти, като нервност, безпокойство и тремор.

Вижте още: Семената от лимон крият неподозирани ползи, ето какви

Киселини

Пиенето на кафе на празен стомах също може да причини повишена секреция на стомашна киселина. Ако сте по-чувствителни, кафето може да причини диария, тъй като кофеинът действа върху гладката мускулатура на червата.

Хормони

Друг често срещан аргумент срещу пиенето на кафе на празен стомах е, че то може да повлияе негативно на нивата на хормоните, особено на хормона на стреса кортизол. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама