Внимание! Пиенето на вода с лимон крие рискове за здравето


Внимание! Пиенето на вода с лимон крие рискове за здравето
Снимка: iStock/Guliver

Много хора пият вода с лимон всяка сутрин. Тази отвара е популярна, защото помага за доброто храносмилане, повишава приема на витамин С и придава свежест. Учените са открили, че водата с лимон може да "забави" стареенето, както и да помогне за укрепване на чревния микробиом в нашето тяло.

Вижте още: Чай от бананова кора: Ползи и начин на приготвяне

Но някои зъболекари обаче предупреждават, че тази напитка може да бъде вредна за емайла на зъбите ни поради лимонената киселина.

Оралната хигиена е от огромно значение за цялостното здраве на човека. Правилната ежедневна дентална хигиена е изключително важна и е много повече от просто измиване на зъбите и почистването им с конец два пъти на ден. Разбира се, не трябва да пропускаме храната, затова трябва да внимаваме какво консумираме и пием.

"Много хора пият твърде много чай и кафе, което оставя тъмни петна по зъбите им. Сред популярните напитки е и водата с лимон, която може да бъде много опасна за оралното здраве", казва зъболекарят д-р Халед Касем.

"Не е изненада, че водата с лимон продължава да бъде популярна тенденция, защото има толкова много доказани ползи за здравето. Тя е източник на витамин С, поддържа здравето на кожата, подпомага храносмилането и се твърди, че ускорява метаболизма. Но уврежда зъбния емайл", споделя още денталният специалист.

Вижте още: 3 невероятни ползи за здравето от оризовия оцет

Лимоновият сок е много кисел и може да разяде емайла, така че зъбите могат да станат податливи на заболяване на венците. Ако забележите афти в устата си, изключете цитрусовите напитки от ежедневието си, съветва още Халед Касем.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама