10 признака, че връзката ви е на своя финал


10 признака, че връзката ви е на своя финал
Снимка: iStock/Guliver

Партньорската връзка трябва да се отглежда като растение, а това означава да не се доведе до фазата на пренебрегване и загиване. Така че е необходимо от време на време да обръщате внимание както на забавната, страстна част от връзката, така и на общуването.

Вижте още: 7 признака на незрялата любовна връзка

Ако сте обвързани с партньора си, но изведнъж осъзнавате, че няма за какво да си говорите, седите заедно с часове и мълчите или всеки си гледа телефона. Чувствате изключителна скука на всяко ниво, емоционално, духовно и физическо.

Днес ви представяме 10 ясни знака, че връзката не върви в правилната посока и трябва да направите нещо по въпроса

1. Разговорите ви се свеждат до ежедневни теми

Хората, които са отегчени във връзка, често започват да се фокусират върху ежедневните подробности. Говорят все повече и повече за практически неща с партньора си, почти като управление на бизнес или решаване на кръстословица.

2. Бягство чрез различни хобита

Тези, които се крият от това колко са отегчени в една връзка, често се потапят в хобита или проекти като начин да се разсеят.

Те не искат наистина да се изправят пред неудовлетвореността във връзката, така че се посвещават на други дейности.

3. Търсите адреналин извън дома

Хората, които са изморени от връзката си, активно търсят дейности или преживявания, които предизвикват адреналин в живота им.

Те искат да се чувстват така, сякаш наистина живеят по начин, който тази връзка не предоставя, но не искат да се изправят пред факта, че отношенията им са към своя край. Така че вместо да се справят с липсата на ангажираност, която чувстват с партньора си, те просто се опитват да я намерят другаде.

4. Носталгия по красивите дни

Те също така често си припомнят ранните дни на връзката си или минали преживявания, гледат стари снимки или слушат музика от първите дни на запознанства и се губят в нея. Те идеализират тези моменти като начин да избягат от настоящата скука и да се почувстват все още влюбени. Защото искат да избягат от тихия глас, който им казва, че любовта, която са имали, сякаш вече не съществува.

5. Свръхкомпенсация с големи жестове и романтичен идеализъм

Тези, които нямат чувства към партньора си, но не искат да си го признаят, често ще компенсират монотонността в отношенията, като обсипват партньора си с грандиозни жестове или подаръци. Те се надяват, че като направят това, което „трябва“, ще възстановят връзката си.

Вижте още: 5 неща, които всяка жена трябва да чуе от мъжа, когото обича

6. Емоционално откъсване

От другата страна на големите романтични жестове идва емоционалното откъсване. Партньорите показват емоционално отчуждение или отдръпване към половинката си, създавайки дистанция като начин да избегнат прякото сблъскване с рутината. Дистанцирани от дълбок разговор и физическо докосване.

7. Зависимост от цифрово съдържание

Партньор, който не се чувства щастлив във връзката си, често се отдава на прекомерно потребление на технологии, като например гледане на телевизионни предавания или непрекъснато сърфиране в социалните мрежи. Той се надява, че това ще му помогне да избяга от неудовлетвореността във връзката.

8. Трудно обясними чувства на безпокойство и раздразнителност

Партньор, който не се чувства щастлив във връзката си често показва необяснима раздразнителност или безпокойство при взаимодействие с половинката си и не е съвсем сигурен защо. Нещо го дразни в начина, по който партньорът им изглежда и говори.

Това често се дължи на основните разочарования от динамиката. Чувстват се уморени и искат да излязат от връзката, но нямат смелостта да кажат честно

9. Критикуване на партньора 

Тези, които вече не са щастливи в една връзка, често стават прекалено критични към избора или действията на своя партньор. Те се оказват, че се занимават с привидно дребни проблеми и се чувстват раздразнени от всичко, което партньорът им прави (и не прави).

10. Избягване на теми за общото бъдеще

Партньор, който не се чувства щастлив във връзката си, избягва разговори или планиране на бъдещето с половинката си. Той често има практически причини, поради които не иска да участва в такива дискусии като се оправдава, че „няма време“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама