4-те най-важни правила на здравата и силна връзка


4-те най-важни правила на здравата и силна връзка
Снимка: iStock

Казват, че в любовта няма правила и това е самата истина. Тя е една прекрасна магия, в която просто се потапяме и изживяваме. Но "пеперудите" в корема не са вечни и в един момент от нас зависи дали тази любов, в която сме се потопили, ще потъне на дъното или ще изплува в една пълноценна и здрава връзка. Днес ви представяме 4-те най-важни правила на стабилната връзка:

1. Свързване на емоционално ниво

Здравата емоционална връзка означава, че имате смелостта и желанието да СПОДЕЛЯТЕ чувствата си един с друг - особено по-уязвимите като тъга, страх, срам или самота. Ако не сте уязвими един към друг по този начин, връзката ви не може да мине на по-горно ниво.

Не забравяйте, че първите няколко месеца от една връзка може да се чувстват възторжени, пълни с ИНТЕНЗИВНИ чувства един към друг. Това е предизвикано от химията в мозъка ви и хормоните, които се освобождават, когато се влюбвате в някого. Силната, стабилна емоционална връзка изисква време и усилия. Тя не са хормони и химия, а две осъзнати личности, които работят за нещо общо.

2. Социален аспект

Как се отнасяте към света като индивиди и като двойка? Споделянето на общи интереси в дейности, хобита и начин на живот може да помогне за изграждането на здравословна социална връзка. Прекарвате ли време заедно в тези дейности и наистина ли се наслаждавате на компанията си?

Ако единият от вас е по-интровертен, а другият е по-екстровертен, това може да бъде добро допълнение и баланс за връзката. Така и двамата можете да се научите на важни за характера ви неща.

Вижте още: Благодаря ти, че обичаш онази част от мен, от която аз се срамувам

3. Интелектуално съответствие 

От изключителна важност за здравата връзка е партньорите да бъдат на еднакво или поне приблизително интелектуално ниво. В противен случай скоро в отношенията ви ще се настани скуката, която е разделила повече двойки дори и от най-сексапилната любовница.

Ако нямате сходно ниво на мислене, на единия ще му стане досадно все да обяснява, а на другия все да се прави, че му е интересно и е разбрал.

Вижте още: 5 ключови разлики между стойностните и самовлюбените мъже

4. Физическа химия

Да, това не зависи изцяло от нас, но и самите ние можем да допринесем по някакъв начин. Трябва често да разговаряте за сексуалните си желания, за да можете да ги превърнете в обща фантазия. Сексът на първично ниво бързо се изчерпва и не можете да разчитате само него. Понякога да споделяте копнежите си е доста по-сближаващо дори от самата им реализация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама