Как да предложим брак: Може ли една жена да направи първата стъпка?


Как да предложим брак: Може ли една жена да направи първата стъпка?
Снимка: iStock/Guliver

Момичетата мечтаят за красива сватба от ранна възраст. И мъжът на мечтите им е принцът на бял кон, който идва, за да ги направи щастливи. След като пораснат разбират, че принцове не съществуват и започват да си мечтаят поне за добър и честен мъж.

Първата стъпка принципно трябва да се направи от мъжа. Вероятно този стереотип е разрушил много отношения, защото една жена може да прояви инициатива в съвременния свят.

Всичко обаче ще зависи от конкретната ситуация: откога двойката се среща, разговаряли ли са за съвместно бъдеще и могат ли влюбените да живеят заедно? Има много въпроси, но на тях трябва да се отговори. Няма нищо срамно, че една жена е първата, която е подхванала темата и е започнала откровен разговор. Най-вероятно дори мъжът ще се зарадва, че момичето е било смело. Оригиналното предложение за брак, направено от представител на по-слабия пол, може да изненада много един мъж  и то положително. Просто обърнете внимание на редица точки.

Ако младежът все още не е готов за сериозно отношение, тогава той може да приеме инициативата от страната на момичето като натиск. Има обаче и друг вариант: един мъж може просто да няма смелостта да говори за брак, защото за него такова решение е особено важно. Освен това мнозина се страхуват да чуят отхвърляне или по-лошо - смях в отговор на красиво предложение за брак.

Какво трябва да направите в конкретна ситуация е трудно да се каже. Много зависи от индивидуалните характеристики на влюбените, тяхната природа, продължителността на връзката и много други неща.

5 НАЧИНА ДА ВПЕЧАТЛИТЕ ПРИЯТЕЛКАТА СИ

Бракът е твърде сериозна стъпка, така че няма нужда да бързаме. Помислете как най-добре да подскажете на мъжа си, че бихте искали да станете негова законна съпруга, но не забравяйте, че трябва да направите това внимателно. Важно е двойката да е била готова за такава решаваща стъпка.

За да не нараните гордостта на един мъж, разговорът за сватба може да започне съвсем случайно. Например, в негово присъствие ентусиазирано гледайте снимки на приятели, които вече са се оженили и са родили бебета, а също и мечтателно разказвайте как си представяте съвместното ви бъдеще. Това ще позволи на любимия ви да разбере, че няма да чуе отрицателен отговор от вас. На следващо място е инициативата.

Ако живеете заедно дълго време, но мъжът няма намерение да ви предложи, поговорете за това. Скандалите няма да доведат до нищо добро, затова помислете как да обсъдите проблема в спокойна и още по-добре в романтична обстановка. Тогава шансовете за постигане на положителен резултат ще се увеличат значително.

И все пак, не забравяйте- не е срамно да предложите брак на любимия си мъж- дори е романтично и сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама