Как да спрете да премисляте, след като са ви изневерили


Как да спрете да премисляте, след като са ви изневерили
Снимка: iStock

Да бъдете измамени ви променя във всеки възможен смисъл. Вие не само изпитвате ужасна болка от разбитото сърце, но също така си задавате милиони въпроси и водите ежедневни борби, които изглежда сякаш никога няма да изчезнат.

Една от тези борби е как да спрете да мислите прекалено много, след като сте били предадени от партньора си. Това се случва точно когато завършите лечебния си процес и започнете да мислите, че сте готови да продължите напред и да го оставите зад гърба си.

Тогава проблемите с доверието и ниското самочувствие се стоварват върху вас. Тогава трябва да работите най-много върху себе си, да поемете контрол над ситуацията и да излезете от всичко много по-силни - както психически, така и емоционално.

Как да спрете да мислите прекалено много, след като са ви изневерили: 5 съвета как да го сторите.

1. Започвайте всеки ден с положително утвърждение

В момента най-важното е да се отървете от негативните емоции и мисли. Време е да спрете да започвате дните си със сълзи и лоши мисли и да промените сутрешната си рутина. След като станете от леглото, трябва да застанете пред огледалото и да започнете деня си с положително утвърждение. Това е ключът към това да оставите лошите неща в миналото и да имате успешен и пълноценен ден.

Вижте още: Кои са основните признаци на изневяра според Наталия Кобилкина

2. Сега имате нужда от любов към себе си повече от всякога

Надяваме се, че всички сте наясно с важността на любовта към себе си. Ако някои от вас не са, крайно време е да започнете, защото няма да можете да имате щастлив живот, докато не разберете. Не само сърцето ви, но и психическото ви здраве и самочувствие ще бъдат наранени сега и единственият начин да излекувате всичко това е чрез любов към себе си.

Вижте още: 7 утвърждения от Луиз Хей за любов към себе си

3. Спрeте със самообвиненията, преди да ви погубят

Имате пълното право да търсите отговори. Не бива обаче да се обвинявате за случилото се. Дори и да не сте били най-добрата партньорка на света, никой не заслужава да бъде измамен. Трябва да сте наясно с факта, че мъжът, който ви е изневерил, е основният виновник в тази история и ако имате нужда някой да бъде обвиняван, това трябва да бъде той, а не вие.

4. Дайте си време за възстановяване от изневярата

Има толкова много лоши неща, които една емоционална връзка може да ви донесе. Много различни условия, в които може да попаднете. И ще трябва да се борите с всички тях.

Може да изпитате епизоди на тежка депресия и тревожност, които дори могат да се превърнат в обсесивно-компулсивно разстройство. Заедно с това ще трябва да се справите със сърдечната болка и влакчето от емоции, които ще почувствате вътре.

Ето защо трябва да разберете, че възстановяването от изневяра отнема време и не е нещо, което може да се направи за кратък период от време.

Вижте още: Внимавайте! Тези зодии ще изневерят на половинките си през 2024

5. Спрете с "ами ако..."

Вероятно обмисляте да дадете още един шанс на неверния си партньор. Толкова много "ами ако" се въртят в ума ви, но за съжаление, те няма да ви донесат нищо добро.

Ами ако вашият партньор никога не ви е изневерявал? Ами ако остане отдаден и лоялен към вас? Е, тези неща не се случиха и няма смисъл да ги мислите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама