7 утвърждения от Луиз Хей за любов към себе си


7 утвърждения от Луиз Хей за любов към себе си
Снимка: iStock/Guliver

Всички искаме да бъдем успешни и щастливи, но често забравяме нещо много важно. За да се случи това, първо трябва да обичаме себе си. Да се приемаме такива, каквито сме - с всичките си положителни и отрицателни черти. Известната авторка Луиз Хей смята, че утвържденията имат силата да ни помогнат. 

ЛЕСНО Е ДА ОБИЧАШ СЕБЕ СИ, КОГАТО ОБИЧАШ И ПРИЕМАШ СЕБЕ СИ

Не можем да обичаме другите, докато не заобичаме себе си. Иначе онова, което наричаме любов, е всъщност зависимост, пристрастяване или недоимък. Никой не може да ви обича достатъчно, ако вие не обичате себе си. Винаги ще питате: “Обичаш ли ме наистина?” И няма начин да бъде доволен някой, който не обича себе си. Винаги ще има сърдити мълчания и ревност. Затова, научете се да обичате себе си и ще имате Живот, изпълнен с любов.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Сърцето ми е открито. Оставям любовта да тече свободно. Обичам себе си. Обичам другите и те ме обичат.

 

ОБИЧАМ ТЯЛОТО СИ

Толкова съм щастлива, че живея в това прекрасно тяло. То ми е дадено за целия ми Живот и аз го ценя и се грижа с любов за него. Тялото ми е безценно за мен. Обичам всеки сантиметър от него; всичко, което виждам и което не виждам; всеки орган и жлеза; всеки мускул, кост; всяка отделна клетка. Тялото ми отвръща на това любещо внимание с чудесно здраве и бодрост.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз създавам мир в ума и тялото ми го отразява като идеално здраве.

 

УРАВНОВЕСЯВАМ МЪЖКАТА И ЖЕНСКАТА СИ СТРАНА

Всички имаме мъжка и женска страна. Когато те са в равновесие, ние сме цялостни и пълни. "Мъжките" момчета са загубили връзка със своята интуиция. А слабите, крехки жени не проявяват своята силна и интелигентна страна. Ние имаме нужда и от двете си страни.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Мъжката и женската ми страна са в съвършено равновесие и хармония. Аз съм в мир и всичко е наред.

 

АЗ СЪМ В МИР С ВЪЗРАСТТА СИ

Аз живея винаги в настоящия момент. Да, с времето те се натрупват. Но се чувствам толкова млада или стара, колкото сама избера. Има хора, които са старци на 20 години, и има младежи на 90. Знам, че съм дошла на тази планета, за да изживея различни възрасти, и всички те са добри. Всяка възраст се прелива в следващата толкова леко, колкото й позволявам аз. Поддържам ума си здрав и щастлив и тялото ми му подражава. Доволна съм от мястото, където се намирам във времето, и очаквам с радост всичките си драгоценни дни.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всяка възраст има своите неповторими радости и изживявания. Аз винаги съм на идеалната възраст за мястото, където се намирам в Живота.

 

 

ВСИЧКО В МОЯ СВЯТ Е НАРЕД

Животът ми винаги се е развивал съвършено, само че аз не съм го знаела. Не съм разбирала, че всяко негативно събитие в моя свят е било отражение на основните ми убеждения. Сега, когато го знам, мога съзнателно да програмирам мисленето си, за да имам Живот, който върви добре на всички нива.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Всичко в моя Живот работи добре, сега и завинаги.

 

ЗАСЛУЖАВАМ И ПРИЕМАМ НАЙ-ДОБРОТО

Единственото, което ни пречи да получаваме хубави неща в Живота, е, че не вярваме, че ги заслужаваме. Някога в детството сме научили, че не заслужаваме, и сме го повярвали. Сега е време да пуснете това убеждение да си отиде от вас.

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз съм психически и емоционално подготвена да се радвам на богат и изпълнен с любов живот. Заслужавам всички хубави неща и това е мое исконно право. Настоявам да получа доброто, което ми се полага.


ОБИЧАМ И ОДОБРЯВАМ СЕБЕ СИ

От одобрението към себе си произтича само добро. Не говорим за суета или гордост, защото те просто са изражения на страха. Да обичате себе си означава да цените чудото, което сте. Вие наистина имате стойност. Обичайте да бъдете себе си!

УТВЪРЖДЕНИЕ: Аз ценя това, което правя. Достатъчно добра съм такава, каквато съм. Изказвам това, което мисля. Поисквам това, което желая. Отстоявам силата си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама