Какво да правите, когато един мъж изненадващо се отдръпне


Какво да правите, когато един мъж изненадващо се отдръпне
Снимка: iStock

Малко неща могат да изпратят вълни от паника, преминаващи през тялото на жената, подобно на мъж, който внезапно започне да се отдръпва. Нещата са започнали страхотно. Имали сте невероятна химия, връзката ви е била силна и наистина сте мислели, че той може да бъде човекът за вас. Но тогава нещата са се обърнали...

Сега той не е толкова достъпен... изчезва за дни наред... игнорира съобщенията ви... и просто не изглежда толкова развълнуван от съществуването ви. Почти сте готова да се откажете от тази връзка, но тогава той се връща! Може би ви изпраща приятелско съобщение или иска да се мотаете.

Чувствате облекчение, но и безпокойство. Ами ако изчезне отново? Вие сте в болезнен цикъл на надежда, разбиване на надеждите и след това отново надежда.

Върховете и спадовете ви подлудяват, но е по-добре, отколкото да приемете, че човекът, на когото наистина държите, не се чувства по същия начин.

Ето как да се справите с мъж, който се отдръпва:

1. Приемането е ключово

Приемете ситуацията такава, каквато е. Не се заблуждавайте, че имате нещо друго. Повечето хора могат да разпознаят истината, когато ги гледа в очите. Те често просто избират да го игнорират и да погледнат от другата страна или да напишат своя собствена версия на събитията, въпреки че дълбоко в себе си знаят, че това е чиста измислица.

Ако той има лични проблеми, това е едно и обикновено можете да разберете дали е така. Ако той просто не се интересува толкова от вас... това е друга история. И повечето хора знаят кога това е така, просто не искат да го признаят.

Ако имаше истински чувства към вас, нямаше да се държи по този начин. Ако той наистина се интересуваше от вас, щяхте да го знаете.

Вижте още: Тези 7 въпроса могат да разкрият дали любовта ви е истинска

2. Осъзнайте, че не сте „недостойни“, защото нямате нечия любов

Ясната и проста истина за любовта е, че не всички си подхождат. Понякога и двамата ще го видите (и това е идеалният сценарий), но обикновено само единият човек ще го осъзнае, а другият ще бъде съсипан, защото наистина е повярвал, че това е истинско.

Това, че някой не ви иска така, както вие, не означава, че сте недостойни за любов... Това просто означава, че не е бил подходящ за вас и това наистина не е голяма работа. Всичко това наистина означава, че вече сте свободни да намерите някой, който е подходящ за вас. И когато го направите, няма да има никакво объркване или „смесени съобщения“, или друго объркващо поведение във връзката.

3. Осъзнайте, че това е идеализация

През по-голяма част от времето, когато копнеете за някого, който не ви иска, вие не го виждате ясно и вместо това създавате образ за него в ума си, който няма нищо общо с това кой е той. Приемете това и се научете да се справяте с факта, че любовта обикновено ви намира, когато най-малко я очаквате, а не когато се опитвате да я насилите.

Не тръгвайте да търсите любовта, просто бъдете отворени за срещи с нови хора. Това е, което ще привлече любовта в живота ви.

Друга част от идеализацията е драматизацията на цялата сага. Да бъдем влюбени в някой, който не ни отвръща на любовта, ни дава тази искрица надежда, че той наистина може да ни обича някой ден и това може да приеме почти театрална и пристрастяваща вътрешна драма, която ви поглъща. Този роман ви наранява и ви губи времето. Освободете се.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама