5 фрази, които пречат на успеха ви


5 фрази, които пречат на успеха ви
Снимка: iStock/Guliver

Мислите ни притежават мощна сила. Тя се намира дълбоко в нашето подсъзнание и влияе на възприятието ни за живота. Например правилното мислене променя отношението ни към работата, като я прави по-лесна и приятна. И действа за всички аспекти на живота. Това е списък с познати фрази, които ежедневно използваме. Макар че често не осъзнавате, те неусетно саботират успеха и щастието ви, затова трябва да ги избягвате.

Не казвайте "Трябва"

По-добре заменете с "Ще бъде хубаво". Правете само това, което наистина искате. Вие сте господари на живота си. Никой не дължи нищо на никого. Запомнете това!

Не казвайте "Виновен съм"

По-добре заменете с "Това е ново преживяване". За какво сте виновни и според кои закони? Кой може да каже на 100% какво е правилно и какво не е. Няма проблеми и грешки, а уроци. Ако успеете да извлечете полезното от преживяванията си, всичко ще има положителен ефект.

7 НЕЩА, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПИТЕ НА РАБОТА

Не казвайте "Съжалявам"

По-добре заменете с "Разбирам болката ти". Когато съжалявате някого, го унижавате. Не се поставяйте над другите, нито се превръщайте в жертва. Ако съчувствате на някого, кажете му го и намерете начин да му помогнете.

Не казвайте "Не мога"

По-добре заменете с "Мога". Да, толкова е просто. Наистина ли мислите, че не можете да направите нещо? Може би ви липсват някои умения. Намерете начин да се научите на това, което ви трябва, за да постигнете целите си. Тогава всичко е възможно.

Не казвайте "Ще се опитам" или "Ще направя каквото мога"

По-добре заменете с "Ще го направя". С първата фраза се отказвате от цялата отговорност за резултата. Освен това, насаждате несигурност в себе си. Бъдете решителни и твърди.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама