5 "истини" за живота, които са пълни клишета


5 "истини" за живота, които са пълни клишета
Снимка: iStock

Всички сме ги чували, знаем ги наизуст, а доста често и самите ние ги казваме, когато не знаем как да дадем адекватен съвет. Истината е, че тези житейски мъдрости са абсолютни клишета и рядко могат да влязат в полза на някого. 

„Времето лекува всички рани”

Това често се казва на хора, които губят някого. Има някои празнини, които никога не могат да бъдат запълнени и някои рани, които никога не могат да бъдат излекувани. Мъката не е линеен процес. С течение на времето болката може да притъпи, но без предупреждение можем да бъдем хвърлени обратно в морето на скръб и отчаяние.

„Нямаш втори шанс да направиш първо впечатление”

Това може да е вярно от техническа гледна точка, но пък имаме първа възможност да направим второ впечатление. Нали така? Понякога обаче се случва нещо вълшебно, когато опознаем човек и го видим повече от веднъж. Можем да осъзнаем, че сме преценили погрешно.

”Ако обичаш това, което правиш, няма да работиш и ден през живота си”

Всички, които са извадили късмет с готина работа, със сигурност са невероятни благодарни за възможността да правят точно това, което обичат. Но истината е, че колкото повече обичаш работата си, толкова повече работиш, защото не го усещаш като тежест. Но в един момент си даваш сметка, че макар за теб да не е проблем, хората около теб страдат.

„Всичко се случва с причина”

Този съвет често идва в много труден житейски момент. Често се казва, че може би никога няма да разберем причината, докато съществуваме на тази земя. Когато погледнем назад, понякога можем да разберем защо сме се озовали там, където сме стигнали. Но можем ли просто да спрем да използваме това във връзка с всякакъв вид трагедия?

„Ще намериш любов, когато най-малко очакваш”

Някои хора намират любовта на живота си в хранителния магазин, когато не търсят нищо, освен пакет чипс. Но реалността е, че ако приемете този съвет твърде буквално, може да се окажете седнали на дивана с ръка, заровена в гореспоменатия чипс и да чакате този специален човек просто да се материализира във вашия хол.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама