6 неща, на които истински щастливите хора казват "да" всеки ден


6 неща, на които истински щастливите хора казват "да" всеки ден
Снимка: iStock

Щастието е избор, който правим всеки ден. Някои хора определено са разбрали това, ето на какво казват "да" всеки ден.

1. Благодарност

Сравнението е крадецът на радост (или поне един от тях). Живеем в свят, доминиращ от социалните мрежи – почти създаден специално за сравнение.

Помислете за това: тъй като всеки публикува най-добрия си живот онлайн, е трудно да не съпоставяме собствената си ситуация и да не копнеем за по-добри неща. Ако не сме внимателни, можем да се окажем във вечната примка на недоволството.

Истински щастливите хора обикновено нямат този проблем. Те изразяват благодарност всеки ден. Може би си водят дневник на благодарността или просто съзнателно признават нещата, за които са благодарни в живота – независимо дали това е толкова елементарно, колкото да имат храна на масата, или покрив над главата си. Оставайки благодарни, те остават здраво стъпили на земята, като приоритетите им до голяма степен са подредени. За разлика от много от нас, те са склонни постоянно да се фокусират върху това, което имат в живота, вместо да се съсредоточават върху това, което смятат за липсващо.

Вижте още: 10 ефективни начина да намалите драмата в живота си

2. Доброта

Знаете ли, че един от най-важните фактори, допринасящи за човешкото щастие, идва от щедростта? И все пак да се чувстваш добре в никакъв случай не е единственият мотиватор за желанието на истински щастливия човек да помага на другите (нито пък печеленето на харесвания в Instagram.) Истински щастливите хора искат да помогнат, защото могат, те имат вградено чувство за съпричастност и са в състояние често да използват тази енергия.

3. Здравословно хранене

Вие не сте само това, което ядете. Също така има значение как се храните. Ако често се наяждате с боклуци, преработена и бърза храна, това постепенно ще подкопае вашето благосъстояние. Щастливите хора правят съзнателен избор какво да слагат в телата си. Те търсят храна, която може да нахрани тялото, ума и душата им. Това означава балансирана диета и рядко преяждане.

4. Редовни тренировки

Освен че се хранят правилно, щастливите хора също са склонни да водят физически активен живот. Упражненията освобождават ендорфини и допринасят значително за общото ви здравословно състояние. Ако искате да бъдете истински щастливи, упражненията и физическата активност почти винаги ще ви насочат в правилната посока.

Вижте още: 18 неща за живота, които трябва да научите СЕГА!

5. Грижат се за себе си

Грижата за себе си е важна. Винаги трябва да отделяте време за почивка и дейности, които ви носят радост. Разбира се, възхитително е, че искате да спазите краен срок, но в същото време, ако служебните ви задължения са за сметка на "времето за мен", очаквайте това да ви повлияе негативно, независимо дали съзнателно, или не.

6. Качествено време с приятелите и семейството

Истината е, че що се отнася до нашето здраве, много по-полезно е да имаме близки около нас, отколкото да стоим рутинно в самота. Добрите взаимоотношения, любовта и това да бъдем обичани – всички тези неща са основни стимули за общите ни нива на щастие. И колкото сме по-щастливи, толкова сме и по-здрави.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама