6 трудни, но важни неща, които трябва да направите за себе си


6 трудни, но важни неща, които трябва да направите за себе си
Снимка: iStock

Истината е, че всички искаме да бъдем по-добра версия на себе си. Разликата между някои от нас е доколко сме напреднали в този процес. Работим ли активно за постигането на по-добър живот или просто се заблуждаваме? В края на деня всичко се свежда до вас. Имате много повече сила да промените обстоятелствата и живота си, отколкото предполагате. Започва с много вътрешна работа, която не винаги е лесна, но винаги си заслужава. Ето и 6 трудни неща, но изключително важни, които трябва да направите за себе си.

1. Обърнете внимание на нещата, за които сте се вкопчили и които сте надраснали

Това не се отнася само за дрехи, въпреки че определено можете да започнете с почистване на гардероба си. Запитайте се какво пазите във вътрешния си кръг, което вече не допринася за растежа ви. Това може да са приятели, връзка, лош навик, пристрастяване... Обърнете внимание и след това се разделете с него.

2. Заслушайте се как говорите за хората около вас

Звучите ли щастливи и подкрепящи, когато говорите за тях? Или пък ревниво, осъдително и грубо? Това е пряко отражение на начина, по който се чувствате спрямо себе си и къде се намирате в живота си. Чудесен начин да се преместите в правилната посока е да говорите положително за това кои сте, кои искате да станете и с кого да прекарвате времето си. Ако не можете да сторите това, направете някои промени, докато успеете.

Вижте още: Направете тези 17 малки неща сега и след 10 години ще сте по-напред от всички

3. Слушайте как хората, с които прекарвате времето си, говорят за всичко

Присмиват ли се на успехите на другите? Постоянно ли се оплакват? Подиграват ли се, когато вие или някой друг се опитва да направи промяна, за да подобри живота им? Или го подкрепят? Собствените им цели надхвърлят ли техния финансов и социален статус? Това може да бъде трудно решение, но трябва да сте безмилостни, когато става въпрос за вашето психическо здраве и растеж. Ако на някого му пречи по някакъв начин, пожелайте му успех и го пуснете.

4. Открийте по едно положително качество във всеки човек, към когото някога сте изпитвали привързаност

Знаем, че това може да е трудно, но е много необходимо. Това не само освобождава ума и сърцето ви от вина и гняв, но също така ви позволява да се съсредоточите върху това, което искате в следващата си връзка, или това, което оценявате във връзките, които вече имате. Трябва да давате, за да получите, а не можете да получите нищо ценно, ако постоянно говорите лошо за хората от миналото си. Ако това помага, вместо да намирате конкретно качество, съсредоточете се върху всичко, което сте научили за себе си от тези взаимоотношения (както добри, така и лоши).

Вижте още: 7 неща, за които трябва да си простите

5. Правете разлика между това, което всъщност искате и това, което "би трябвало" да искате

Често се убеждаваме в нещо, което искаме, защото е това, което всички останали целят или което е прието да желаем на определена възраст. Истината е, че ако искаме нещо, наистина силно желаем нещо, няма да спрем, докато не го получим. Ще се примирим с трудности, влагане на време и пари. Уверете се, че сте верни на собствените си цели.

6. Разберете областите в живота си, които искате да подобрите. Освободете се от вината за това и бъдете честни

Спрете да се чувствате зле, защото искате финансова сигурност. Стремежът към повече пари не ви прави зъл и плитък човек. Спрете да се чувствате виновни, че желаете смислена връзка или да сте необвързани. Това не ви прави необичани или трудни. Спрете да се чувствате зле, защото искате да сте по-здрави. Това не ви прави скучни, ако отказвате да пиете алкохол или да се храните с нездравословна храна. Единственото нещо, за което трябва да се чувствате зле, е да пренебрегвате себе си, да се лишавате от любов и да потискате истинските си желания поради нещо, в което някой друг ви е убедил.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама