7 неща, за които трябва да си простите


7 неща, за които трябва да си простите
Снимка: iStock

Всички допускаме грешки и често се обвиняваме за тях, без да осъзнаваме, че те могат да са много добри учители. Тази статия е за онези, които са прекалено критични към себе си, които не спират да анализират постъпките си. Това са 7 неща, за които трябва да си простите.

1. Не сте знаели

Простете си, че не сте знаели нещо, че сте се чувствали блокирани и не сте могли да вземете друго решение. Че сте избрали неща, които не са били предназначени за вас, че не сте били наясно какво точно искате - дори ако това е наранило други хора (включително вас).

2. Казвали сте неща, които не са били вашата истина

Простете си, че сте изричали неща, за които не сте били напълно откровени. Думи, които са идвали от място в сърцето ви, което все още не е било излекувано. И думи, които са отразявали тогавашното ви състояние, а не сегашното ви.

НЕ ПРЕСЛЕДВАЙТЕ НИКОЙ МЪЖ, ПРЕСЛЕДВАЙТЕ ЩАСТИЕТО

3. Позволили сте вашата болка да ви ръководи

Простете си, че сте действали, управлявани от болката ви. Че сте позволили на страха да бъде ваш водач.

4. Примирили сте се

Простете си, че сте се примирили с неща, които не сте заслужавали, смятайки обратното. Че сте мислили, че всичко друго е по-важно от вас самите и желанията ви.

5. Не сте имали добри граници

Простете си за всички пъти, когато не сте казвали "не", когато сте правили нещо, което всъщност не сте искали. Че сте позволявали на хората да се държат с вас по начини, за които сега знаете, че всъщност са грешни. Вашите граници вечно се развиват, както и вие.

НЕ ОТРИЧАЙТЕ СЕНКИТЕ СИ, ПРИЕМЕТЕ ГИ

6. Не сте правили повече

Простете си, че не сте правили повече и започнете да оценявате това, което сте. Заслужавате да си простите в името на това да продължите напред и да бъдете човекът, който всъщност искате да бъдете. Вие правите много и винаги сте правили достатъчно - помнете това.

7. Игнорирали сте вътрешния си глас

Простете си за всички пъти, когато сте отхвърляли това, което сте знаели вътре в себе си през цялото време. Простете си, че все още не се приемате на сериозно, че не знаете кога да се вслушвате в себе си, а не в околните.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама