Направете тези 17 малки неща сега и след 10 години ще сте по-напред от всички


Направете тези 17 малки неща сега и след 10 години ще сте по-напред от всички
Снимка: iStock

Ако искате да бъдете най-добрата версия на себе си, да развиете потенциала си и да бъдете пълноценна личност, още сега трябва да започнете да правите тези неща. Може да ви изглеждат малки, но всъщност след години ще бъдете благодарни.

1. Бъдете приятели с различни типове хора. Не ограничавайте мирогледа си, общувайки само с такива, които са същите като вас.

2. Четете. Знаете ли колко малко хора четат нещо различно от няколко реда от статия тук и там? Малцина. Знаете ли защо има значение? Защото книга, която сте прочели за няколко дни тази седмица, може да промени начина, по който мислите за нещо за десетилетия напред.

3. Задавайте си въпроси и уважавайте съмнението си. Хората, които не са достатъчно сигурни, за да направят това, се застояват.

4. Бъдете готови да живеете така, както другите хора не биха, за да можете да живеете така, както другите хора не могат.

Вижте още: 7 неща, за които трябва да си простите

5. Научете се как да готвите неща, които ви харесват повече, отколкото да ги поръчвате.

6. Научете се как да планирате парите си по начин, който ви кара да се чувствате отговорни и освободени, а не ограничени.

7. Отделяйте малко пари всеки месец, колкото и да можете да си позволите (и не се притеснявайте, ако има спънки по пътя).

8. Пристрастете се към здравословната болка. Когато отделяте часове, за да тренирате мозъка си да се фокусира върху една задача, докато не я изпълните. Колкото повече насочвате болката си към нещо продуктивно, толкова по-малко ще се изкушавате да се разсейвате с незначителни неща.

9. Чувствайте се комфортно, когато признавате, че грешите. Не е провал да допускате грешки. Провал е, когато правите грешки, но сте твърде горди, за да ги поправите.

10. Разчистете пространството около себе си, след което работете върху това да приемате, че е "достатъчно". Наистина ли искате да прекарате следващите 10 години в трупане на неща? Не, не го правете. Представете си за какво друго биха могли да отидат всички тези пари, време и тревоги.

11. Купувайте с кредитната си карта само неща, за които ще се сещате след 3 месеца. Ако погледнете дължимата сума, но не можете да си спомните за какво сте похарчили тези пари, значи не е било за нещо съществено.

12. Отделете време, за да се вгледате в себе си. Направете си списъци - какво харесвате и какво не, какво цените и какво не, в какво сте квалифицирани и в какво не... Започнете да си създавате представа за това кои сте всъщност, но си позволете да бъдете отворени за промяна.

Вижте още: 3 качества, които притежават само силните хора

13. Помислете върху живота си и се запитайте кой е най-важният ви мотив да продължавате напред. Как оправдавате миналите си действия и какво наистина искате да ви се случи в бъдеще.

14. Ако не искате да се ангажирате с нищо друго, ангажирайте се с ежедневна рутина, която се състои от действия, които с течение на времето ще ви отведат до мястото, където искате да бъдете.

15. Правете нещата съзнателно. Излизайте по срещи съзнателно. Работете съзнателно. Не позволявайте на живота ви да бъде поредица от безсмислени, произволни действия, които просто са изглеждали хубави в момента, но в крайна сметка са безсмислени.

16. Възприемайте себе си толкова сериозно, колкото искате светът да го прави. Нека поведението ви е да е съобразено с това.

17. Изхвърлете всичко и започнете отначало толкова пъти, колкото е необходимо. Няма нищо срамно да се провалите, но има много самоомраза, която идва от това да знаете, че можете да се справите по-добре, но нямате смелостта да го сторите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама