Най-добрите начини да излекувате душевната си болка


Най-добрите начини да излекувате душевната си болка
Снимка: iStock

Ако усещате тежест в душата ви, ако ви боли и не можете да намерите правилния път, долните съвети ще ви помогнат по-пълноценно да постигнете тъй желаното вътрешно изцеление.

1. Изцелението не е еднократно събитие, а непрекъснат процес

Изцелението не е нещо, което се случва за една нощ, или след определено време, или след определено количество терапия. Изцелението е пътуване през целия живот на откриване кои сме всъщност, какво наистина искаме и как можем да съобразим действията си с нашите ценности. Изцелението не означава поправяне на това, което е счупено, а създаване на това, което е цяло.

Вижте още: Ако сте уморени от живота, просто прочетете това

2. Лечението не е в избягването на болката, а в прегръщането ѝ

Болката не е нещо, от което трябва да се опитваме да избягаме или да потиснем. Болката е естествена и неизбежна част от живота и може да бъде мощен учител и катализатор за растеж. Болката може да ни покаже какво трябва да излекуваме, какво трябва да променим и от какво трябва да се откажем. Може също да ни помогне да развием емпатия, устойчивост и благодарност. Изправете се пред болката си със смелост, любопитство и състрадание и я използвайте като гориво за трансформация.

3. Изцелението не е в намирането на щастие, а в намирането на смисъл

Много хора смятат, че щастието е крайната цел на живота и че изцелението е свързано с постигане на състояние на постоянно блаженство. Щастието всъщност е мимолетна и субективна емоция и преследването ѝ може да доведе до чувство на неудовлетвореност, разочарование и празнота. Вместо това се съсредоточете върху намирането на смисъл в живота си. Лечението е свързано с откриването на нашата цел, страст и потенциал. Значението може да ни даде усещане за посока, мотивация и удовлетворение и може да ни помогне да се справим с несгодите и страданието.

Вижте още: Напомнете си тези 7 неща, когато се чувствате претоварени

4. Изцелението не е да променим себе си, а да приемем себе си

Една от най-големите пречки пред изцелението е нашата собствена самооценка, самокритика и себеотхвърляне. Често вярваме, че не сме достатъчно добри, недостатъчно достойни, недостатъчно обичани и че трябва да променим себе си, за да се вместим, да угодим на другите или да отговорим на някои нереалистични стандарти. Спрете да се опитвате да промените себе си и започнете да се приемате такива, каквито сте, с всичките си недостатъци, слабости и несъвършенства. Всички сме хора и всички сме достойни за любов, уважение и състрадание.

5. Лечението не означава да разчитаме на другите, а да разчитаме на себе си

Една от най-честите грешки, които допускаме, когато се опитваме да се излекуваме, е да зависим от другите за нашето щастие, утвърждаване и сигурност. Често търсим външни източници на утеха, подкрепа и насоки и очакваме другите да ни излекуват, да ни поправят или да ни спасят. Поемете отговорност за собственото си изцеление и култивирайте собствените си вътрешни ресурси на сила, мъдрост и мир.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама