Напомнете си тези 7 неща, когато се чувствате претоварени


Напомнете си тези 7 неща, когато се чувствате претоварени
Снимка: iStock

Ако смятате, че всичко върви надолу, ако сте толкова емоционално претоварени, че мислите, че няма да издържите, напомнете си тези 7 неща. Те ще ви помогнат да върнете вярата в себе си.

1. Били сте в подобно състояние и преди

И сте го преодолели. Може да не е било лесно, но сте успели. И това е било старото ви "Аз", което не е било въоръжено с толкова много мъдрост и опит, както в момента. Въпреки че може да чувствате, че светът ви тежи, можете да преминете през това - точно както сте преминали през всичко останало в миналото си.

Вижте още: На момичето, което мисли, че трябва да бъде силна през цялото време

2. Няма как винаги да се справяте добре

Да сте силни не означава да се преструвате, че сте добре, когато не сте. Силата не означава да жонглирате с двадесет различни неща наведнъж, защото се страхувате да не разочаровате някого. Истинската сила изисква честност със себе си. Добре е да признаете, когато се борите. Вие не сте свръхчовек. Ще се борите тук и там - и не е нужно да криете това от света.

3. Не можете да преодолеете всичките си проблеми наведнъж

Въпреки че може да сте притеснени от всички неща, които трябва да свършите до края на седмицата, не можете да направите всичко наведнъж. Разбийте задачите си на малки части. Измислете план. И след това работете върху каквото можете в момента, без да се тревожите за всички неща, които не сте захванали. Гордейте се със себе си за всяко малко постижение.

4. Не само вие се чувствате така

Макар че може да смятате, че само вие преминавате през тези емоции, не е така. Много хора се борят - хора, които познавате, хора, които външно изглеждат напълно добре. Никога не мислете, че нещо не е наред с вас или че всички останали могат да се справят по-добре от вас.

5. Имате право да си вземете почивка, за да подобрите психичното си здраве

Имате право да се отпуснете, когато се чувствате претоварени от света. Имате право да отделите няколко часа, дни или дори седмици от отговорностите ви. Ако чувствате, че сте пред бърнаут, трябва да направите нещо по въпроса. Ако работите твърде много, това ще доведе до повече проблеми по пътя. Не искате да се изтощавате. Трябва да се отнасяте към себе си с доброта и внимание.

Вижте още: 5 сигурни знака, че страдате от ниска самооценка

6. Единственият човек, на когото трябва да угодите, сте вие самите

Не е егоистично да правите най-доброто за себе си. Ако винаги тичате наоколо, опитвайки се да угодите на другите хора, няма да ви остане време за вас самите. Въпреки че искате да накарате семейството и приятелите ви да се гордеят, те не отговарят за хода на живота ви. Вие трябва да решите какъв път да поемете - и трябва да изберете този, който ви прави най-щастливи.

7. Плачът може да е точно това, от което се нуждаете

Не заглушавайте емоциите си, защото чувствате, че сякаш прекалявате. Ако ви се плаче, правете го. Освободете тези емоции, преди да са ви разкъсали. Няма нищо лошо в това да пролеете няколко сълзи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама