До всички жени, които са над 30 и необвързани


До всички жени, които са над 30 и необвързани
Снимка: iStock

Ако сте в клуба на 30+ и се чудите дали сте единствените останали необвързани, знайте, че със сигурност не сте. И тъй като наближава Денят на любовта, Свети Валентин, и има вероятност да бъдете сполетени от самосъжаление и тъжни мисли, ви предлагаме да прочетете следващите редове.

1. Нарича се история с причина

Много често, когато забележим внезапно увеличаване на обвързаните ни приятели, годежи, сватби..., започваме да се колебаем относно предишните си житейски избори, питайки се дали раздялата с... (посочете име на човек, с когото сте излизали) е било грешка. Трябва ли да се опитате да възстановите връзката си? Наистина ли той е толкова лош и не заслужава втори шанс? Тези мисли всъщност могат да станат причина да започнем да романтизираме този човек. Наистина ли смятате, че той е перфектен? По-добре се фокусирайте върху причините, поради които сте сложили край на отношенията си. Оставете този мъж в миналото, където е мястото му.

2. Запитайте се дали връзката ви с... (човекът, с когото за щастие вече не излизате) би била подходяща за главата от живота ви, в която се намирате в момента

Много хора се сгодяват и женят, но остават неподготвени за финансовите и ежедневните отговорности, които ги очакват. Това може да работи за някои, но но не и за вас. Бихте ли били щастливи с този мъж, бихте ли имали наистина пълноценна връзка, в която двамата сте равноправни и споделяте еднакви отговорности?

Вижте още: 3 тайни, с които да спечелите сърцето на добър мъж

3. Отделяйте достатъчно време за себе си

Въпреки че това е едно от най-големите клишета, има голяма истина във фразата: Трябва да обичаш себе си, преди да можеш да обичаш някой друг. Това не означава, че тези, които са необвързани, не обичат себе си, защото това е много неточно. Освен това трябва да отбележим, че има много хора, които не обичат себе си и имат връзка точно поради тази причина. Какъвто и да е случаят, изключително важно е да отделяте време от деня/седмицата си, за да участвате в дейности, които ви правят щастливи и помагат да нахраните душата си (т.е. тренировка, четене, пробване на нови кафенета, водене на дневник, йога и т.н. .). Когато отделяте време за себе си, вие не само разбирате какви са вашите интереси и какво ви помага да се презаредите, но осъзнавате и какво не харесвате, както и защо имате тези специфични предпочитания. Освен това научавате повече за себе си, което помага да установите границите, от които се нуждаете, за да поддържате успешна връзка.

4. Не се примирявайте

Ако сте достигнали до този етап от живота, без да се примирявате с връзка, която не ви прави по-щастливи, защо да променяте това, за да угодите на някого. Ако го направите, ще си причините емоционални щети, които трудно ще излекувате. Знаем, че не ви е приятно, когато постоянно ви питат защо не сте обвързани, когато ви поканят на официално събитие + 1, когато броят на приятелите, с които можете да излезете на по питие след работа, е силно ограничен. Но вие заслужавате да бъдете наистина щастливи и обичани, затова не се примирявайте с по-малко.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама