Ако сте уморени от живота, просто прочетете това


Ако сте уморени от живота, просто прочетете това
Снимка: iStock/Guliver

Умората ви има свои причини. Забавете темпото. Карайте го бавно. Но основното е да не спирате.

Съвременният свят е изтощителен. Той е уморителен. Той е неблагодарен. Постоянно ни тества и рядко ни възнаграждава. Омръзнали ви от излишъка от любов и загриженост в свят, който не дава нищо в замяна? Омръзна ли ви да инвестирате усилия и ресурси в несигурен резултат? Омръзна ли ви от много несигурност?

Знаем, че невинаги сте били толкова изтощени. Имало е моменти, когато сте били изпълнени с надежда. Когато оптимизмът надвишаваше цинизма и бихте могли да споделите много с този свят.

Знаем, че причините за вашата слабост и умора бяха разбито сърце и неограничени обещания. Светът невинаги ви е подкрепял в начинанията ви и следователно сте имали повече загуби, отколкото победи. Знаем, че вече нямате мотивация да продължите да опитвате.

Но всички сме уморени. С течение на времето хората се превръщат в армия от разбити сърца и страдащи души, които търсят изцеление. Искаме още, но сме твърде уморени, за да направим нещо. Изморени сме от позицията си, но се страхуваме да започнем отначало.

Човек трябва да рискува, но страхът от неуспех му пречи. В крайна сметка не знаем колко още опити имаме и дали ще ни стигне силата...

Струва ни се, че само ние сме уморени. Но в действителност всички наоколо са уморени - уморени от всички тези игри и самозаблуда, от несигурността, с която се храним взаимно. Не искаме да сме злодеи или глупаци. Затова започваме да се защитаваме.

Знаем колко невъзможно е да продължите да се опитвате да се отдадете на света и да растете, ако умората е проникнала в самата ви душа. Идеалите и мислите, които преди са изглеждали красиви, сега изглеждат тъжни и безнадеждни. И ако сте близо до отказване, опитайте отново, не се отказвайте!

Безспорен факт - човек е много по-издръжлив, отколкото изглежда на пръв поглед. Винаги можем да дадем на света още повече любов, надежда и страст. Но често искаме незабавни резултати, а ако няма такива, тогава се отказваме, оставяйки умората да ни обземе. Ние сме разстроени от липсата на обратна връзка, което предполага, че това е знак да спрем всичките си по-нататъшни усилия.

Факт е, че човек отказва да признае, че му липсва вдъхновение. Рано или късно всички се уморяваме и разочароваме. Ако сте уморени, забавете скоростта. Карайте го по-бавно. Но основното е да не спирате.

Умората ви има свои причини. Изморени сте, защото така е трябвало да стане. Уморени сте, защото се променяте. Умората ви не е напразна - това показва необходимостта да продължите напред. Уморени сте, защото се развивате. И един ден този растеж ще ви доведе до това, към което се стремите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама