В края на краищата, важни са не годините от живота ни, а животът в тези години


В края на краищата, важни са не годините от живота ни, а животът в тези години
Снимка: iStock/Guliver

Живеем този живот, като сме твърдо убедени, че знаем всичко. И все пак, има малки детайли от ежедневието, които ни липсват. Колкото и незначителни да изглеждат, тези неща могат да ни научат на безценни уроци. Всъщност често живеем като механични устройства, само повърхностно четем информация за нещата около нас. В същото време изключително рядко разбираме какво е наистина важно в живота.

Сред нещата, които постоянно ни липсват, е значението на признаването на факта, че всеки ден и година след година вървим по своя собствен път, правим трудно Пътуването си и затова се нуждаем от почивка от време на време.

А какви житейски уроци трябва да научим, за да овладеем този Път?

Не забравяйте значението на Пътя

Няма значение какво решавате да правите в живота или върху какъв аспект сте фокусирали вниманието си. По правило винаги помните само как сте започнали и какъв е бил крайният резултат. И най-малко мислите за това какво е било самото пътуване.

Пътят към постигането на която и да е цел често се забравя лесно. Този път обаче, като самото пътуване, е това, което може да ни научи на толкова много важни житейски уроци.

Този Път е вашата собствена сила на волята, вашите усилия, вашето желание ... Този Път е пример за това как сте се озовали там, където сте днес. Би било хубаво от време на време да се оглеждате и да си спомняте всичко, което сте успели да направите по време на вашето пътуване.

ТОВА, КОЕТО НЕ НИ УБИВА, НИ ПРАВИ ПО-СИЛНИ

Ако искате изчерпателни отговори, изчакайте малко

Понякога, задавайки въпрос, не получавате задоволителен отговор. Може би той не изглежда толкова пълен, колкото бихме искали, или човекът се отдалечава от директен отговор.

Така че, вместо да се ядосвате и да извършвате необмислени действия, направете пауза за няколко минути и просто гледайте този човек. Един от най-големите уроци в живота е да се научиш на търпение. Когато събеседникът ви види спокойствие и желание за разбиране, ще му бъде много по-лесно да общува и ще чуете точно това, което сте очаквали. Не оказвайте натиск върху никого, в противен случай ще постигнете точно обратния резултат.

Важното е не това, което казвате, а това, което хората чувстват от казаното

Ако срещнете някого или просто искате да се разбирате по-добре с другите, помнете този важен момент. Това, което казвате, не е толкова важно, колкото как го казвате. Всеки, който знае как да създаде комфорт, който носи мир или ви кара да се смеете, ще направи несравнимо по-добро впечатление. Освен това, не забравяйте, че когато сте установили комуникация с друг човек, не е необходимо постоянно да казвате нещо. Не забравяйте, че всеки обича да говори за себе си, затова също е много полезно да задавате въпроси на събеседника си. Проявете интерес към него и направете всичко възможно, за да го разберете. Той или тя без съмнение ще го оцени.

 Отделете си време за почивка

Животът няма да чака да си починете и да прекарате време със семейството си или с любимите си хора. Вие също не трябва да чакате! Детството на децата ви ще приключи, преди да го забележите, и вие пак ще се опитвате да играете с тях. И един ден родителите ви няма да са там, за да си поговорите. Отделете време за почивка, както и за любимите хора.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама