В края на краищата, важни са не годините от живота ни, а животът в тези години


В края на краищата, важни са не годините от живота ни, а животът в тези години
Снимка: iStock/Guliver

Живеем този живот, като сме твърдо убедени, че знаем всичко. И все пак, има малки детайли от ежедневието, които ни липсват. Колкото и незначителни да изглеждат, тези неща могат да ни научат на безценни уроци. Всъщност често живеем като механични устройства, само повърхностно четем информация за нещата около нас. В същото време изключително рядко разбираме какво е наистина важно в живота.

Сред нещата, които постоянно ни липсват, е значението на признаването на факта, че всеки ден и година след година вървим по своя собствен път, правим трудно Пътуването си и затова се нуждаем от почивка от време на време.

А какви житейски уроци трябва да научим, за да овладеем този Път?

Не забравяйте значението на Пътя

Няма значение какво решавате да правите в живота или върху какъв аспект сте фокусирали вниманието си. По правило винаги помните само как сте започнали и какъв е бил крайният резултат. И най-малко мислите за това какво е било самото пътуване.

Пътят към постигането на която и да е цел често се забравя лесно. Този път обаче, като самото пътуване, е това, което може да ни научи на толкова много важни житейски уроци.

Този Път е вашата собствена сила на волята, вашите усилия, вашето желание ... Този Път е пример за това как сте се озовали там, където сте днес. Би било хубаво от време на време да се оглеждате и да си спомняте всичко, което сте успели да направите по време на вашето пътуване.

ТОВА, КОЕТО НЕ НИ УБИВА, НИ ПРАВИ ПО-СИЛНИ

Ако искате изчерпателни отговори, изчакайте малко

Понякога, задавайки въпрос, не получавате задоволителен отговор. Може би той не изглежда толкова пълен, колкото бихме искали, или човекът се отдалечава от директен отговор.

Така че, вместо да се ядосвате и да извършвате необмислени действия, направете пауза за няколко минути и просто гледайте този човек. Един от най-големите уроци в живота е да се научиш на търпение. Когато събеседникът ви види спокойствие и желание за разбиране, ще му бъде много по-лесно да общува и ще чуете точно това, което сте очаквали. Не оказвайте натиск върху никого, в противен случай ще постигнете точно обратния резултат.

Важното е не това, което казвате, а това, което хората чувстват от казаното

Ако срещнете някого или просто искате да се разбирате по-добре с другите, помнете този важен момент. Това, което казвате, не е толкова важно, колкото как го казвате. Всеки, който знае как да създаде комфорт, който носи мир или ви кара да се смеете, ще направи несравнимо по-добро впечатление. Освен това, не забравяйте, че когато сте установили комуникация с друг човек, не е необходимо постоянно да казвате нещо. Не забравяйте, че всеки обича да говори за себе си, затова също е много полезно да задавате въпроси на събеседника си. Проявете интерес към него и направете всичко възможно, за да го разберете. Той или тя без съмнение ще го оцени.

 Отделете си време за почивка

Животът няма да чака да си починете и да прекарате време със семейството си или с любимите си хора. Вие също не трябва да чакате! Детството на децата ви ще приключи, преди да го забележите, и вие пак ще се опитвате да играете с тях. И един ден родителите ви няма да са там, за да си поговорите. Отделете време за почивка, както и за любимите хора.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


 • Късметче за всяка зодия за 22 април 2024...
  Късметче за всяка зодия за 22 април 2024

  Вижте какво е късметчето ви за този понеделник, 22 април 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Силна воля и късмет ще ви водят все напред. Телец Пада ви се здраве и благополучие. Вижте още: 3 зодии, които ще имат късмет в любовта до края на април 2024 Близнаци Пътуване, което ще промени...

 • Хороскоп за 22 април 2024...
  Хороскоп за 22 април 2024

  Научете какво ви очаква този понеделник, 22 април 2024, според зодията.  Овен Овни, вие навлизате във връхна точка във вашия паричен цикъл, защото Юпитер в съвпад с Уран се случва във вашия дом на доходи и инвестиции. Това е страхотен момент за разговор с финансов съветник. Можете също така да...

 • Вещерството: История, митове и истини...
  Вещерството: История, митове и истини

  Някога почесвали ли сте се по главата, чудейки се за мистичния произход на магьосничеството? По-важното е защо винаги си представяме вещици, яхнали метли в нощта? Днес ще ви разкажем как е започнало магьосничеството, как възприятията за тази практика са се променили през вековете и опустошителните...

 • Дневна нумерологична прогноза за 21...
  Дневна нумерологична прогноза за 21 април 2024

  Влагането на енергията ви в най-различни действия ще подхожда много добре на този ден с вибрация 3. Тя ще засили вашата креативност и стремеж да направите нещата да се случват. Вижте още: 3 зодии, които ще получат специален дар от Вселената до края на април 2024 Вече притежавате енергията, така...

 • Невероятен сладкиш с пресни ягоди...
  Невероятен сладкиш с пресни ягоди

  Надали има човек, който не обича вкусни и ароматни печива, още повече, ако са придружени от сочни плодове. А нима има по-пролетен плод от ягодите? Ето как да ги вкарате в кекс! Необходими продукти: 3 бр. яйца 1 ч.ч.захар 1 и 1/2 ч.ч. брашно 1 ч.ч. прясно мляко 50 гр. масло 1 лимон 10 бр ягоди 1...

 • Карта Таро за всяка зодия за 21 април...
  Карта Таро за всяка зодия за 21 април 2024

  Ето какво е изтеглила съдбата според зодиакалния знак за днешната неделя. Овен - Пет чаши, обърната Натякването на грешките на другите може да ви успокоява, защото те са наранили сърцето ви, но истинската прошка ще ви прави свободни. Тази карта насочва вниманието към всяка горчивина, която отказвате...

виж всички виж всички
Реклама