4 трика при готвенето в мултикукър


4 трика при готвенето в мултикукър
Снимка: iStock/Guliver

Технологичният напредък оказва влияние на всички сфери на живота, включително и върху готвенето. Много домакини вече са оборудвани с джаджи и уреди, които пестят средства, време и усилия в кухнята. Едно от тези „чудеса“ несъмнено е мултикукърът. Днес ще ви представим няколко хитрини, благодарение на които по-лесно ще се „сприятелите“ с помощника си.

Не вадете месото веднага

Всеки мултикукър предоставя възможност да извадите готовото ястие по два начина – като изчакате налягането естествено да спадне или като отворите капака веднага, използвайки клапана. Когато готвите месо, използвайте първия начин и отваряйте най-рано 15 минути, след като храната е готова. Така тя ще продължи да се готви дори и след изключването на уреда и месото ще стане още по-сочно и крехко.

Използвайте приспособленията

Всеки мултикукър има поне няколко приспособления, които могат да улеснят още повече готвенето и да направят храната по-вкусна. Стъклен капак? Чудесен начин да виждате какво се случва с ястието, докато се приготвя – особено удобно при сотиране, например. Кошници с разделения? С тях можете да приготвите едновременно месото и зеленчуците на пара, както и да притоплите вечерята от снощи. Керамичният съд е перфектен за приготвяне на десерти.

Вижте още: Какви култури да засеете през октомври в градината

Грижете се добре за уплътненията

Гумените уплътнения под капака лесно поемат ароматите на ястията, които готвите. Ако не искате днешните тиквички да ухаят на снощните пържоли, просто мийте редовно уплътнението.

Правете бульоните сами

Приготвянето на бульон може да отнеме часове, затова много домакини използват готови бульони. Но в мултикукъра можете да ги приготвите бързо и лесно сами. Като използвате качествени съставки, ще придадете на всяко ястие пълноценен вкус и аромат. Просто сложете месото или костите заедно с малко зеленчуци и ги оставете да се задушат за няколко минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама