Демоде тенденции при кухненските уреди, които да избягвате


Демоде тенденции при кухненските уреди, които да избягвате
Снимка: iStock

Точно като цветовете на боята и стиловете деним, тенденциите при кухненските уреди идват и си отиват. Въпреки че скъпата подмяна всяка година не е опция за никого, професионалните интериорни дизайнери обикновено препоръчват цялостен ремонт на кухнята на всеки 10 до 15 години. Когато дойде време за този момент, ключът е да изберете актуализирани уреди, които не само отразяват начина, по който използвате кухнята си, но и вашата индивидуалност.

Вижте още: Демоде тенденции при кухненските уреди, които да избягвате

Въпреки че стилът е субективен и остарялата тенденция за един може да е любимото ново нещо на някой друг, ето все пак какво е добре да избягвате - и стилните алтернативи, които да обмислите вместо това.

Неръждаема стомана

Уредите от неръждаема стомана доминират от десетилетия. Но можете да им кажете „сбогом“, защото това фино покритие е загубило блясъка си – буквално и преносно! Неръждаемата стомана е податлива на пръстови отпечатъци, обезцветяване и ръжда и е трудна за поддръжка.

Алтернатива: вградени или цветни уреди

Готовите за вграждане уреди, които са проектирани да бъдат покрити с персонализирана врата на шкафа, превземат индустрията като буря. Продължаваме да наблюдаваме динамична промяна в естетиката на кухнята, като потребителите търсят персонализирани облицовки, които да отразяват личния им стил.

Вижте още: Вижте новия луксозен дом на Алекс Богданска (ВИДЕО)

Дръжки и копчета от розово злато и мед

През последните години производителите на уреди от CAFÉ до La Cornue предлагат опции за копчета, дърпащи се и дръжки в розово злато и мед. Но по-вълнуващите опции изтласкват тези метали в периферията.

Алтернатива: По-топли метали

Розовото злато може да отстъпи, но други метали, включително злато, месинг, никел и натрит с масло бронз, все още господстват в матово, сатенено и полирано покритие. Луксозната линия уреди на GE, Monogram, например, включва дизайнерска колекция с устойчиви потребителски аспиратори, дръжки и покрития от по-топли метали, включително месинг и титан.

Газови фурни

Производителите и домашните готвачи започват да преосмислят газовите уреди. Освен че става все по-скъп, газът отделя изпарения, които могат да навредят на качеството на въздуха и да затруднят почистването. Някои държави предприеха стъпки или предложиха планове за постепенно премахване на газовите уреди, включително Холандия, Обединеното кралство, Австралия и някои части на САЩ. Фокусът е бил предимно върху печките, но като част от газовата гама, фурните също се преразглеждат.

Алтернатива: Електрически стенни фурни

Този уред готви по-прецизно от итерация на газ, което е голяма причина много готвачи да ги предпочитат. Наличието на единична или двойна фурна, поставена в стената, означава, че никога няма да се налага да се навеждате, за да вадите тежките тави. А ако изберете двойна фурна, можете да готвите различни ястия едновременно.

Промишлени хладилници

Има много топ марки, предлагащи огромни и широки хладилници с френски врати, но хладилник, подобен на банков трезор, не е единствената ви възможност.

Алтернатива: Няколко по-малки охладителни уреди

Малък, но мощен: Вместо един джъмбо хладилник, някои професионалисти в индустрията предлагат да закупите пълноразмерен хладилник, допълнен от отделен малък фризер и евентуално охладител за вино, ако имате място и нужда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама