Как да торите розите през септември, за да цъфтят до зимата


Как да торите розите през септември, за да цъфтят до зимата
Снимка: iStock

Розите са едни от най-обичаните цветя из българските дворове и градини, но дори те да са наша „национална гордост“, също имат нужда от поддръжка. Особено през есента.

В края на летния сезон е необходимо да се направят две допълнителни подхранвания на розите – едното в началото на септември, непосредствено след цъфтежа, а второто в началото на октомври.

Вижте още: Как да премахнете миризливките от градината и цветята

За есенното торене на рози са най-подходящи гранулираните торове, тъй като те постепенно подхранват корените на растението, а точно това е необходимо за спокойната подготовка на розите за зимата.

Но това съвсем не означава, че течните торове ще трябва да бъдат изоставени – можете да приложите и двата вида торене, ако е възможно, като за предпочитане все пак са гранулите. Не забравяйте след като наторите да полеете обилно розите, за да стигнат хранителните вещества до корените на растението.

В 10 литра топла вода разтворете 10 гр суха мая и 2 супени лъжици захар - тази смес престоява 2-3 часа и се добавят още 40 литра вода. За листата в 10 литра вода се разтварят 200 грама дървесна пепел и с тази смес се пръскат или след залез слънце, или в облачен ден.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама