За тънка талия: Никовъглехидратна супа с кайма и сирене


За тънка талия: Никовъглехидратна супа с кайма и сирене
Снимка: iStock

Идеална за студени и мрачни дни, тази супа ще ви стопли и засити, както нищо друго. И най-доброто от всичко - има много малко въглехидрати, което я прави супер диетична.

Необходими продукти за супата с кайма:

800 мл зеленчуков бульон

500 г кайма смес

225 г крема сирене

200 грама заквасена сметана 

½ глава лук

1 стрък праз лук

1 щипка индийско орехче

сол и черен пипер - на вкус

малко масло или олио

Вижте още: Готово за 5 минути: Вкусен киш със спанак и шунка

Начин на приготвяне:

Обелете лука и го нарежете на ситно. Празът се нарязва на тънки лентички и се оставя настрана.

В голяма тенджера запържете каймата в малко масло или олио за 6-8 минути, до готовност. Към каймата се добавят лукът и празът, задушават се още 5 минути. Добавете зеленчуковия бульон в тенджерата и оставете всичко да къкри за около 10 минути.

Прибавете сиренето, сметаната и подправките. След това сварете супата отново за кратко и я сервирайте гореща.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама