10 признака, които могат да ви помогнат да разберете вашето бебе


10 признака, които могат да ви помогнат да разберете вашето бебе
Снимка: Istock

Когато бебето е много малко, родителите му са склонни да изпитват куп страхове относно благосъстоянието и здравето му. Те се опитват да отгатнат какво точно иска то и какво е това, което може да му причинява дискомфорт. Но как да разбирате мъниците, когато все още са твърде далеч от използване на думи? Експертите очертават 2 основни метода, които могат да помогнат на бебетата да общуват с възрастните. Докато всеки родител се учи да разбира и интерпретира индивидуалните признаци на собственото си дете, днес ще ви запознаем с някои общи правила, използвани от педиатрите за разграничаване на нуждите на мъниците.

Вижте още: Какви храни да предложите на бебето

Начинът, по който плачат:

Плачът е основният начин, по който бебето изразява своите нужди през първите 4 месеца от живота си. Но как родителите да разберат дали бебето плаче от глад, болка или нещо друго?

Отегчен плач: Когато изпитват глад за внимание, бебетата започват да гукат - знак, че ви канят да играете с тях. Тъй като не получават това, което искат, те ще започнат да се суетят, бавно започвайки да плачат и да скимтят.

- Уморен плач: Този рев започва с леко хленчене, докато не стане по-силен. Бебетата понякога се прозяват, докато плачат.

- Плач поради глад: Този плач ще бъде тих и повтарящ се. Бебето вероятно ще прави и други знаци, показващи, че е гладно, като поставяне на пръсти в устата си.

- Плач поради болка: Този плач ще бъде висок. Периодично ще има крещящи изблици, което показва, че болката се увеличава.

- Болен вик: Бебетата обикновено издават тихо скимтене, когато се чувстват зле. Това е знак, че бебето няма енергията, която обикновено има, което го кара да звучи уморено.

Движенията, които правят:

Извиване на гърба: Бебетата под 4 месеца често правят това движение, когато реагират на болка и колики.

- Въртене на главата: Това е успокояващо движение за бебето. Те могат да го направят, преди да заспят или когато са тревожни.

- Хващане за ушите: В повечето случаи това движение показва, че бебето просто изследва тялото си или се самоуспокоява. Трябва да се консултирате с лекар само ако това движение е последвано от плач и чесане и се повтаря често.

- Стискане на юмруци: Това е знак за глад. Ако успеете да го забележите навреме, можете да предотвратите плача, причинен от глада.

- Повдигане на краката: Това е признак на колики и болки в корема. Бебето се опитва рефлексивно да облекчи болката.

- Подръпване на ръцете: Това движение означава, че бебето се е уплашило. Силен звук, ярка светлина или внезапно събуждане могат да провокират рефлекса на стрес. В този случай бебето трябва да бъде утешено.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама