5 знака, че сте готови да имате дете


5 знака, че сте готови да имате дете
Снимка: iStock

Разширяването на вашето семейство може да бъде невероятно възнаграждаващо. Освен това спира кариерата ви, разрушава социалния ви живот и измества приоритетите ви. С други думи, да имаш бебе е огромна, променяща живота, монументална стъпка. Ако разпознаете тези 5 знака, вие сте готови да имате дете. В противен случай може би е добре да преразгледате решението си.

1. Вие сте в пълноценна връзка

Връзката ви не върви добре? Раждането на бебе няма да я оправи. Въпреки че може да ви сближи за известно време, пукнатините не зарастват без упорит труд и отдаденост. Всъщност може да се случи точно обратното.

Да имате дете означава повишен стрес и допълнителна отговорност. Ако вие двамата не можете да разберете нещата сега, как ще успеете да го направите с едно малко човече, което изисква по-голямата част от вашето време и внимание?

Бебето няма да реши магически вашите проблеми или да замени нуждата от емоционална връзка и взаимно уважение.

От друга страна, ако връзката ви е солидна и сте на една и съща страница, може да сте готови да разширите семейството си.

Вижте още: 7 мита за отглеждането на деца, които трябва да знаете

2. Разбирате финансовите последици

Раждането на дете със сигурност ще се отрази на бюджета и спестяванията ви. Ще трябва да се справите с медицински разходи и разходи за раждане и това е само за начало. След като детето е в живота ви, трябва да се вземат предвид разходите за грижи, здравеопазване и образование.

Освен това трябва да се уверите, че основните нужди на детето са задоволени, което означава всичко - от храна до дрехи и бебешки принадлежности. Раждането на дете също влияе върху дългосрочните финансови цели.

Ако сте финансово подготвени за отговорностите на родителството, това е знак, че може би сте готови да предприемете крачката.

3. Вие сте здрави

Бебето ви изтощава, дори ако сте в отлично състояние. Безсънните нощи и липсата на "време за мен", съчетани с отговорността да се грижите за друг живот, ще повлияят на вашето физическо и психическо здраве.

Освен това, ако сте жена, която планира да забременее, доброто ви здраве увеличава шансовете ви за успешна бременност.

Преди да направите тази крачка, от решаващо значение е да прецените къде се намирате и да се консултирате със специалист, който може да изготви план, който да се грижи за благосъстоянието както на вас, така и на бъдещото ви дете.

Ако тази стъпка е в списъка ви със задачи, вероятно сте обмисляли много идеята да имате дете. С други думи, може би да сте готови.

Вижте още: Всяко дете заслужава да чуе тези думи от майка си (ВИДЕО)

4. Справяте се добре, когато сте под напрежение

Както вече споменахме, раждането на дете променя живота. Способността да управлявате стреса е от полза, когато става въпрос за родителство, тъй като ви позволява да приоритизирате задачите, да вземате бързи решения и да се адаптирате към постоянно променящите се обстоятелства.

Въпреки това, това са неща, които можете да научите. И ако имате дете, ще бъдете принудени.

Но ако вече осъзнавате, че раждането на дете идва със стрес и сте сигурни, че можете да го понесете, това е знак, че знаете какво ви чака.

5. Можете да правите жертви

Когато имате дете, споделяте всичко, включително и свободното си време. Вие също трябва да правите жертви.

Може да се наложи да поставите кариерата си на пауза, да направите крачка назад от социалния ви живот и дори да загубите някои приятели в процеса. Може да почувствате, че светът ви се свива.

И въпреки че (надяваме се) ще се окаже, че всичко си е струвало, докато сте свидетели как детето ви расте, отказването от частици от себе си все още боли.

Ако можете да приемете тази реалност, вие сте готови да имате дете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама