7 мита за отглеждането на деца, които трябва да знаете


7 мита за отглеждането на деца, които трябва да знаете
Снимка: Istock

Отглеждането на дете може да бъде много стресиращо особено когато се опитвате хем да сте съвременна майка, хем да предадете на подрастващите всичко, на което са ви научили вашите родители.

Вижте още: 4 съвета, с които децата ви да не станат нарциси

Днес ви представяме 7 мита за оглеждането на детето, които трябва да знаете:

1. Захарта прави децата хиперактивни

Ако някога сте гледали анимационен филм с детето си, където захарта е представена като основен източник на хиперактивност, тогава може да си помислите, че това е вярно и в реалния живот. Но според проучвания, захарта наистина не прави децата по-енергични, отколкото са всъщност.

2. Думата "не" ще накара детето да се почувства критикувано

Стига да не звучите агресивно или настойчиво, детето ви може да се чувства по-сигурно, ако има някои ограничения. Това също може да научи детето ви на различни нови умения, но имайте предвид, че обстоятелството е по-важно от произнасянето на думата.

3. Нуждите на децата винаги трябва да са на първо място

Родителството може да бъде емоционално и физически изтощително. Наистина изисква много усилия и упорита работа, за да задоволите нуждите на малчугана. Много е важно родителят да е стабилен, за да може да води децата си в правилната посока. Освен това детето ви може да се почувства уплашено, ако не сте в добра психическа кондиция, тъй като вие сте основният човек, отговорен за неговата безопасност и защита, а повярвайте децата усещат всичко.

Вижте още: Започва нов проект срещу насилието в училище

4. Можете да разглезите бебето, ако го държите твърде много на ръце

Няма шанс родител да разглези бебе. Бебетата се нуждаят от възможно най-много внимание - това им помага емоционално, физически и умствено да израстат. Важно е да държите бебето си плътно до вас, за да усеща топлина, да диша правилно и да наддава здравословно.

5. Оставете вашето бебе да поплаче за малко

Тъй като бебето не може да бъде разглезено и тъй като то не разбира какво е манипулация, може би не е добра идея да го оставите да поплаче за малко. Вашето бебе най-вероятно плаче, защото е гладно, самотно или му се спи, а ревът е единственият начин да ви уведоми. Бебетата могат да манипулират след 9-месечна възраст и да плачат по свой начин, за да получат това, което искат.

6. Играта на определени спортове могат да помогнат на тийнейджърите да пораснат

Ако смятате, че детето ви може да стане по-високо, ако спортува, за съжаление това не е възможно - само генетиката е отговорна по този въпрос. Това обаче не означава, че не трябва да запишете детето си на спорт, тъй като той има много други предимства, като създаване на нови приятели, научаване на работа в екип и подобряване на самочувствието им.

Вижте още: Медицинско лице предупреждава: Това е една от най-опасните храни за деца

7. Удрянето на шамари ще го научи да се държи добре

Това може да накара детето ви да стане агресивно, антисоциално и в дългосрочен план да възникнат психични проблеми. В края на краищата пляскането или шамарът на вашето дете може дори да не работи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама