Медицинскo лице предупреждава: Това е една от най-опасните храни за деца


Медицинскo лице предупреждава: Това е една от най-опасните храни за деца
Снимка: iStock/Guliver

Когато говорим за храна, която е опасна за децата и може да причини задавяне, много хора първо се сещат за грозде, пуканки или твърди бонбони.

Вижте още: 6 признака, че сте израснали в токсично семейство

Според медицинската сестра и майка на три деца Ники Юркуц обаче друг вид храна може да бъде най-опасна за живота на детето, съобщава TheSun.

Тя решава да говори за тази важна тема заради два скорошни смъртни случая на малки деца, причинени от задавяне с хот-дог.

Ако проектирате перфектния блокер за дихателните пътища на детето, не бихте могли да изберете по-добра храна от хот-дог. Това е храна с висок риск от задавяне, за която не се говори достатъчно. Хотдогът е идеалната форма и текстура за блокиране на дихателните пътища на детето“, обяснява медицинската сестра.

Ники Юркуц също така дава съвети на родителите как да нарежат правилно хотдога, ако все пак искат да го сервират на детето си, като същевременно намалят риска от задавяне, доколкото е възможно.

Вижте още: Кога да преместим детето от кошара в легло

"Не режете хотдога на кръгчета, когато го сервирате на детето си. Така те блокират напълно дихателните пътища. Нарежете ги на тесни пръчици, така че дори и да се залепят, все още има място за въздух за дишане", съветва медицинската сестра

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама