Българка с награда от най-големия фестивал за сериали в Европа


Българка с награда от най-големия фестивал за сериали в Европа
Снимка: ПР

Латвийският сериал "Съветски дънки", чийто създател и съ-сценарист е българката Теодора Маркова, получи две награди от най-големия фестивал за сериали в Европа Series Mania.

Повече за наградите

"Съветски дънки" бе селектиран от над 300 сериала от целия свят и направи международната си премиера на 20 март в Лил. Сериалът получи Наградата на публиката, както и наградата за най-добър актьор за изпълнението на Карлис Арнолдс Авотс в Международната състезателна програма Панорама.

Вижте още: Галена Великова проговори за мъжа си, ето ги и децата им (СНИМКИ)

Повече за сериала

Комедийната драма в 8 епизода се развива в края на 70-те години по време на най-свирепата пропаганда в СССР срещу западната култура. Героят на Авотс – младият Ренарс, е рок-енд-рол фен и престъпник на дребно, който е вкаран в психиатрична клиника. В битка за своето оцеляване той започва нелегално производство на дънки с помощта на други пациенти и с покровителството на директора на болницата, който получава голяма част от печалбата. Дънките стават култ в Рига и Ренарс се превръща в анонимна легенда. КГБ се опитва да разбие мрежата и да открие шивашкия цех в цялата страна. Конфликтът между Ренарс и агентът Марис ескалира извън нелегалния бизнес с дънките и става сблъсък на идеологии, а самите дънки се превръщат във форма на протест.

Вижте още: Ясен е водещият на риалитито "Островът на 100-те гривни" (СНИМКА)

Създатели на продукцията са Станиславс Токаловс, Теодора Маркова и Валдемар Калиновски. Епизодите са режисирани от Станиславс Токаловс и Юрис Курсиетис, продуцент е Ая Берзиня (Тасе филм).

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама