Нов филм на Башар Рахал разказва историята на параолимпиеца Михаил Христов


Нов филм на Башар Рахал разказва историята на параолимпиеца Михаил Христов
Снимка: bTV

През ноември месец киноманите в България ще имат възможност да се насладят на една истински вдъхновяваща история - тази на параолимпиеца ни Михаил Христов.

Вижте още: Габриела от "Ергенът": Срещнах приятеля си седмица преди да заминем на снимки (ВИДЕО)

Младият мъж губи двете си ръце при нелеп инцидент, когато е 15-годишен тийнейджър. Желанието му за пълноценен живот обаче се оказва по-силно от кошмара, който преживява и Мишо започва усилено да тренира. Състезава се в дисциплините 100 и 200 метра и дълъг скок.

На първото си състезание в Дубай параолимпиецът взима бронзов медал на дълъг скок, като с последния си скок измества първия от ранглистата. До момента Михаил е притежател на 2 световни титли на скок дължина, 8 поправки на европейския рекорд и множество други постижения.

Животът на Михаил вдъхновява Башар Рахал и екипа му за новия филм "Без крила".

"Имаме нужда от повече качествени филми", категоричен е Башар Рахал за новия си проект, в който освен продуцент ще вземе участие и като актьор, партнирайки си с Наум Шопов.

"Това е една много истинска история за един от най-добрите български параолимпийци", споделя режисьорът Ники Илиев, пише "България Днес". "Част от филма е заснета в Дубай на параолимпийските игри през миналата година", добавя още той.

Вижте още: Жажда за слава: Участничка от „Ергенът“ е участвала в X Factor (ВИДЕО) 

"Михаил Христов вече не участва в параолимпийски игри, а се занимава с правенето на протези. Има свой патент за производството им", каза Ники Илиев и добави: "Също така е и мотивационен лектор и помага на други хора в неговото положение".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама