6 индонезийски тайни за красота, които забавят стареенето


6 индонезийски тайни за красота, които забавят стареенето
Снимка: iStock

Всяка страна притежава уникални ритуали за красота и скрити практики. Индонезийските козметични процедури могат да бъдат проследени до древни вековни традиции и методи. Практиките дори обхващат житейски философии, които са от решаващо значение за запазването на женската младост.

Вижте още: Как да изберете прическа според формата на носа (СНИМКИ)

1. Маска против стрии

Балийците се стараят да се грижат за тялото си с глезотии от главата до петите. Много по-лесно е да предотвратите появата на стрии, отколкото да се борите с тях по-късно. Един от най-популярните ритуали е поставянето на балийска маска за корем. Включва смлян ориз и „кенкур“, подобен на джинджифил корен. Тези съставки помагат за еластичността на кожата. Доста често след раждане жената получава масаж на тялото с билкова обвивка, поставена на корема.

2. Ексфолиране с оризово брашно

Освен че използват оризово брашно с вода като маска за лице, индонезийките правят специални ексфолианти за тялото си. Ексфолираща паста се прави със смлян ориз, джинджифил, ядки, корен от куркума, канела и прах от сандалово дърво. Трябва да смелите всички съставки заедно. Този натурален скраб омекотява и почиства кожата, но го използвайте само върху тялото си.

Вижте още: Хелън Мирън разкрива как изглежда невероятно на 78

 

3. Консумиране на лалапан

 

Лалапан се превежда като „сурови зеленчуци или билки, сервирани като гарнитура“. Лалапан обикновено се състои от пресни зеленчуци като краставица, домат, листа от кеманги и маруля, често сервирани с чили сос или специална подправка. Този лалапан съдържа много хранителни вещества, като витамини, минерали, фибри и антиоксиданти, които са полезни за здравето на тялото.

4. Приготвяне на крем-вани

В Индонезия банята с крем е любимо лечение за коса. Не става дума за къпане с крем, а за дълга и релаксираща процедура. Първо нанасяте маска за коса с авокадо, след което косата се поставя на парна баня. Прави се лек масаж на скалпа, шията и раменете. Процедурата завършва с измиване на косата и изсушаване със сешоар. Кремовата вана не е просто релаксираща процедура – тя помага на косата ви да бъде силна и здрава и я предпазва от вредното въздействие на химикалите.

5. Използване на папая и семена от папая за кожата

Индонезийските жени използват пюре от папая със или без мляко и го нанасят директно върху лицето си, за да накарат кожата си да сияе. Също така, за да се отърват от тъмния цвят на косата си и да предотвратят увреждане, те смилат семена от папая и правят смес с вода.

6. Масаж два пъти седмично

Масажът за индонезийците е от съществено значение за здравето и младостта. Основателят на модния лейбъл Нонита Респати казва, че дори има свой собствен режим за красота. Освен маникюр и педикюр, тя има седмични маски за лице, процедури за коса и два пъти седмично масаж.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама