Ето как да боядисате косата с натурална боя у дома


Ето как да боядисате косата с натурална боя у дома
Снимка: iStock

С напредване на възрастта тези досадни бели косми започват да се появяват в косата. Докато повечето жени просто избират да боядисат косата си с боя, пълна с химия, днес ще ви покажем как да постигнете сходен резултат с помощта на естествени бои като къна или индиго на прах.

Никога не сте използвали къна или индиго на прах? Не се притеснявайте, тази статия ще ви даде подробно ръководство за това как да използвате тези естествени прахообразни бои върху косата си, за да покриете всичките си бели косми за нула време!

Как да използвате къна на прах

Къната придава на бялата коса червеникавокафяв оттенък, когато се използва като боя.

Имате нужда от:

къна на прах

разтворимо кафе на прах

топла вода

Стъпка 1: В купа сложете къна на прах и оставете настрана.

Стъпка 2: В малко гореща вода добавете инстантното кафе на прах и го оставете настрана за 5 до 7 минути, за да се разтвори.

Стъпка 3: В купата с къната изсипете малко от кафето, достатъчно, за да можете да превърнете къната в полу-гъста паста.

Стъпка 4: Оставете това настрана, покрито, за най-малко 8 часа (или за една нощ), преди да го използвате.

Вижте още: 4 ефективни начина да премахнете петна от боя от кожата си

Как да използвате върху косата:

Разбъркайте тази смес, след това разделете сухата си коса и с помощта на четка-апликатор нанесете равномерно върху цялата коса. Оставете да престои поне 3-4 часа (докато се втвърди). През това време можете да покриете главата си с шапка за душ, ако желаете. После изплакнете с обикновена топла вода.

Внимание:

Не забравяйте да нанесете вазелин върху линията на косата си и да носите ръкавици, така че къната да не оцвети кожата ви.

Как да използвате индиго на прах 

Индиговият прах придава на бялата коса тъмнокафяв или черен оттенък, когато се използва като боя.

Имате нужда от:

къна на прах

индиго на прах

топла вода

Стъпка 1: В купа сложете къна на прах заедно с малко топла вода, така че къната да може да образува полугъста паста. След това оставете това настрана за 8 до 10 часа (или за една нощ), покрито.

Стъпка 2: След като сместа от къна е престояла за необходимото време, преди да я използвате върху косата си, следвайте следващата стъпка.

Стъпка 3: В друга купа добавете индиго на прах заедно с малко топла вода, разбъркайте, докато образува полу-гъста паста.

Стъпка 4: След като и сместа от къна, и сместа от индиго са готови, смесете ги двете.

Вижте още: Колко добре познавате косата си? Степен на порьозност

Как да използвате върху косата:

Разбъркайте тази смес и след това разделете сухата си коса и с помощта на четка-апликатор нанесете равномерно върху цялата коса. Оставете да престои поне 3-4 часа (докато се втвърди). През това време можете да покриете главата си с шапка за душ, ако желаете. След това изплакнете с обикновена топла вода.

Внимание:

Не забравяйте да нанесете вазелин върху линията на косата си и да носите ръкавици, така че сместа от къна и индиго да не оцвети кожата ви.

Важно е да запомните, че индиговият прах е естествена синя боя и ще придаде син оттенък на бялата коса, ако не се смесва с къна на прах.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама