4 ефективни начина да премахнете петна от боя от кожата си


4 ефективни начина да премахнете петна от боя от кожата си
Снимка: iStock

Няма нищо по-хубаво от свежа промяна на цвета на косата, но премахването на петната от боя за коса, останали върху кожата, може да бъде досадно. Затова ще ви покажем 4 ефективни начина как да ги почистите, без да раздразните засегнатите места.

1. Със сапун и топла вода

Когато става въпрос за петна от боя за коса, времето е от съществено значение. Веднага щом забележите петно, пристъпете към действие. Внимателно натъркайте оцветената зона със сапун, като масажирате с кръгови движения, за да отстраните боята. Изплакнете обилно и повторете, ако е необходимо. Бързото действие помага да се предотврати проникването на боята по-дълбоко в кожата, което улеснява отстраняването.

Вижте още: С тази рецепта от Петър Дънов косата ви ще расте по-бързо

2. С вазелин

Вазелинът не само овлажнява сухата кожа, но и действа като защитен щит срещу петна от боя за коса. Нанесете обилно количество вазелин върху оцветените зони, създавайки бариера между боята и кожата ви. Оставете да престои няколко минути, след това внимателно избършете вазелина с чиста кърпа или памучен тампон.

3. Със сода за хляб

Содата за хляб е супергерой, когато става въпрос за премахване на петна от боя за коса. Създайте паста, като смесите сода за хляб с малко количество вода. Масажирайте пастата върху оцветената кожа с нежни кръгови движения. Оставете да престои няколко минути, преди да изплакнете с топла вода. Нежната абразивност на содата ексфолира кожата, като помага да се отстранят петната от боя.

Вижте още: Как да се боядисваме сами (ВИДЕО)

4. С лимонов сок

Вземете пресен лимон и го изстискайте върху памучен тампон. Внимателно втрийте върху упоритите петна, като използвате естествената избелваща сила на лимонената киселина. Гледайте как лимоновият сок разгражда молекулите на боята и постепенно премахва досадните петна. След няколко минути изплакнете с топла вода.

Ако имате чувствителна кожа, е разумно да действате внимателно, тъй като лимоновият сок понякога може да причини леко дразнене.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама