Гримът и кожата: Как да избираме продукти, които да не ни вредят


Гримът и кожата: Как да избираме продукти, които да не ни вредят
Снимка: iStock

Добре направеният грим може да подчертае красотата и да прикрие несъвършенствата, но изисква повишено внимание, особено при избора на средства за създаването му. От Лили Дрогерие споделят някои основни насоки при подбор на козметика, които могат да ви бъдат полезни в предпазването и поддържането на кожата в безупречно състояние.

Какво значи безопасен грим?

Безопасен е всеки, който е дерматологично тестван, коментират от Лили Дрогерие. Това означава, че при употреба, той не представлява риск за здравето, което е доказано чрез множество тестове, контрол на качеството и налични сертификати. В повечето случаи, не причинява кожни реакции, като може да доведе до такива при индивидуални случаи, като много чувствителна кожа, непоносимост към някоя съставка и склонност към проява на козметични алергии.

От Лили Дрогерие споделят още, че за да бъдат безопасни, козметичните продукти е препоръчително да бъдат натурални.

Формулите на безопасните козметични продукти трябва да бъдат pH балансирани, за да подхранват кожата и да не предизвикват неблагоприятни кожни реакции.

Съвети от Лили Дрогерие при избор на грим, който не вреди

Изборът може да бъде много труден, особено при изобилието от възможности, които съществуват на пазара. Екипът на Лили Дрогерие дава следните съвети, които да ви бъдат от полза при избор на козметика:

1. Заложете на хипоалергенни продукти

Те са подходящи за по-нетолерантна кожна структура, рядко причиняват реакции и са безопасни за употреба дори при повишена чувствителност. В състава им не се включват токсични съставки, химикали и други, които могат да раздразнят кожата на лицето.

2. Доверете се на органична козметика

Тя съдържа натурални съставки, като растителни екстракти, състои се от веган формули. Има обогатяващо, подхранващо и укрепващо действие. Съдържанието им трябва да бъде без фталати, без парабени, без силикони и без синтетични аромати. Като доказателство за изчистения и натурален състав, трябва да бъде наличен еко-сертификат.

3. Включете минералния грим в рутината ви

Той е подходящ за хора с кожни проблеми, като акне, розацея, сухота, алергии и други. Придава сияен и озарен вид, не запушва порите и се характеризира с висока толерантност. Има лека текстура, лесна за нанасяне.

4.Избирайте високото качество и обогатените формули

Когато избирате продукти за приложение върху лицето, трябва да се стремите към високо качество и обогатен състав. Ориентирайте се към предложения на пазара, които са с високо съдържание на колаген, витамини за кожа A, E, D, биотин и други. Те действат и като антиоксиданти, които премахват токсините, възпрепятстват увреждането и участват в регенерацията на клетките.

Това са някои от съветите и най-важните фактори, които трябва да съобразите при избор на козметика, споделят от Лили Дрогерие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама