Какво видяхме на Седмица на модата 2024 в Лондон (СНИМКИ)


Какво видяхме на Седмица на модата 2024 в Лондон (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Лондонската седмица на модата бързо се превърна в едно от най-очакваните събития в календара на модната индустрия. И тази година, празнувайки своята 40-та годишнина, LFW вдига нивото. Ето какво се отличи като лайтмотив на събитието, което се провежда се от петък, 16 февруари 2024 г. до вторник, 20 февруари 2024 г.

Вижте още: Топ 10: Най-добре облечените звезди на наградите БАФТА 2024 (СНИМКИ)

Забързаният градски живот, вълшебните приказки, семейството са сред идеите, вдъхновили дизайнерите, участващи в Седмицата на модата в Лондон, съобщи АФП.

Британецът Рики Уесли Хариeт представи колекцията на модната си марка "Сървиз" ( SRVC), изпълнена с вдъхновение от модерната работеща жена. Манекенките на ревюто бяха свръхслаби, качени върху високи токове, дефилиращи между емблематичните за Лондон червени автобуси. Колекцията, която празнува живота в мегаполиса, показа меки плетива в пастелни цветове, структурирани силуети на горните дрехи с подчертани рамене и натрапчиви аксесоари - огромни сребърни обеци и пръстени на всички пръсти.

Ирландската дизайнерка Робин Линч, подкрепена от инициативата "Нюджен" (NEWGEN) за млади дизайнери на Британския съвет за мода, черпи вдъхновение от семейството. По-малката сестра на Линч - Адриана, която е професионална ирландска танцьорка, е първообраз на мъжката колекция. Цветовете са неутрални, със сини акценти. Асоциацията с гардероба на танцьорката се налага от пайети, келтски възли, дантели, бродерии върху класически панталони.

Британската дизайнерка Прия Ахлувалиа представи колекция, вдъхновена от нигерийски и индийски приказки. Манекенките дефилираха сред дървета, на фона на хаус музика. Цветовата палитра варираше от керемиденочервено до син деним и черно.

На Седмицата на модата в Лондон колекции показаха и големите имена в британската мода като Симон Роша, Моли Годард, Дейвид Кома.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама