Тенденциите на 2024: По „без панталони“ (СНИМКИ)


Тенденциите на 2024: По „без панталони“ (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Е, колкото и да не ни се вярва, явно наистина се случва - тенденцията без панталони е в пълен разцвет! Въпреки че следим тенденцията (доста предпазливо) от няколко месеца, този път наистина мислим, че се налага и наближаващата зима явно не може да я спре.

Вижте още: Тенденциите на зима 2023: Ботуши-пухенки (СНИМКИ)

Разбира се, трендът започна с обичайните заподозрени: Кайли Дженър присъства на шоуто на Loewe в бели „гащи“ върху черен чорапогащник; Хейли Бийбър се появи на вечеря в дълго палто и черни бикини с висока талия; Бела Хадид се разхождаше по улицата в бяло бельо и мини Ugg-ове.

Първоначално изглеждаше, че това е тенденция само за тези, чиято работа е да провокират. Но, ето, че тенденцията без панталони се разпространи, надхвърли модния подиум и се появи навсякъде - от червения килим до улиците.

Тенденцията може да бъде проследена назад до 50-те години на миналия век, започвайки като форма на танцово облекло и продължавайки през епохата на модата. Много танцьори носели трико върху чорапогащник, за да създадат по-издължена, по-елегантна линия. Външният вид станал особено свързан с Еди Седжуик, музата на Анди Уорхол.

Външният вид се възражда през 80-те години на миналия век с манията по аеробиката. Между тренировъчното облекло на Джейн Фонда и електрическия стил на Джейми Лий Къртис в „Perfect“ от 1985, високите трика с колани били на мода в атлетичната сцена. През 90-те визията без панталони се появи няколко пъти на подиума на Chanel, както и на Alexander McQueen и Jean Paul Gaultier.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама