Задържаха крадците, откраднали моделите на Balmain


Задържаха крадците, откраднали моделите на Balmain
Снимка: Getty Images

С есенното си дефиле на Седмицата на модата в Париж звездният дизайнер на Balmain Оливие Рустен показа, че е преодолял кражбата на 50 артикула от колекцията си - безпрецедентна случка в света на модата.

Ето, че и развръзката вече е факт - шестима души са арестувани за кражбата на 50 модела и аксесоари от колекцията на "Балмен" през септември миналата година, дни преди началото на Парижката седмица на модата, съобщи АФП.

Вижте още: 5 стилни начина да носите масивни “chunky” ботуши тази зима

Арестуваните са на по двайсетина години. Те са задържани във вторник сутринта в парижко предградие, уточнява пред АФП източник от полицията.

В средата на септември миналата година микробус, превозващ артикули от колекцията на дизайнер Оливие Рустен, е нападнат между летище Роаси и централата на компанията в Париж от въоръжени мъже, които успяват да избягат.

От полицията са проследили нападението до вътрешен заговор от страна на превозвача. Сред арестуваните е и служител на фирмата подизпълнител.

Много артикули на "Балмен" са намерени в претърсени жилища. Това кара разследващите да смятат, че кражбата не е била насочена към колекцията на модната къща.

Заподозрените имат и други провинения. След този безпрецедентен случай в света на модата екипът на "Балмен" работи денонощно, за да изработи отново липсващите модели.

Пищното дефиле се състоя, както беше планирано, девет дни по-късно в театър "Шайо", който е с изглед към Айфеловата кула.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама