След обира: Balmain с вдъхновяваща и цветна колекция в Париж (ВИДЕО + СНИМКИ)


След обира: Balmain с вдъхновяваща и цветна колекция в Париж (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

С пищното си и цветно дефиле на Седмицата на модата в Париж звездният дизайнер на Balmain Оливие Рустен показа, че е преодолял кражбата на 50 артикула от колекцията си - безпрецедентна случка в света на модата.

Цветя, цвят, блясък, крещящи обувки: Рустен, който понастоящем носи расти, заложи на показността, карайки публиката да забрави кражбата, за която самият той съобщи в Инстаграм в средата на септември.

Вижте още: Dior пролет/лято 2024 бори сексизма с архитектурни силуети (СНИМКИ)

"Цветя за пролетта, колко новаторско", пошегува се дизайнерът няколко дни преди представянето на колекцията.

Цветята наистина присъстваха навсякъде: в шарки, изваяни или избродирани върху мини рокли или като украса на цветни обувки на висок ток.

Визия, решена изцяло в червено - рокля, осеяна с рози, и обувки, гарнирани с гигантска роза, беше водещият силует на колекцията.

Предизвикателната и изваяна линия на Оливие Рустен се откриваше и в ансамбли със силно изрязани и деколтирани сака и къси поли.

Balmain показа новата си колекция в театър "Шайо" с изглед към Айфеловата кула.

Екипът е работил ден и нощ, за да осъществи ревюто, след като в средата на септември микробусът, превозващ част от колекцията на модната къща, е бил нападнат между летището и парижкия офис на Balmain от въоръжени лица, които са избягали.

В ход е разследване по случая, но на този етап не се знае нищо за мотивите и съдбата на откраднатите артикули.

В желанието си да предостави възможност на повече хора да изживеят тези привилегировани моменти, които светът на модата традиционно запазва за малцина избрани, "Балмен" си партнира с TikTok, за да може мрежата да излъчва дефилетата.

На 38 години, от които 12 като артистичен директор на "Балмен", Оливие Рустен успя да превърне дефилето на френска луксозна къща, известно само на малцина избрани, в събитие, което не може да бъде пропуснато от модните фенове.

За разлика от повечето дизайнери, които култивират дискретността, самият той е звезда, популяризираща бляскавата естетика за силната и свободна жена.

Популярността на Оливие Рустен претърпя обрат след излъчването през 2019 г. на документалния филм "Момчето чудо", в което осиновеният от семейство в Бордо дизайнер от етиопски и сомалийски произход разказва за търсенето на биологичната си майка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Мода


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама