Лесно упражнение за намаляване на увисналия корем само за 3 седмици (ВИДЕО)


Лесно упражнение за намаляване на увисналия корем само за 3 седмици (ВИДЕО)
Снимка: Istock

В профила си в Instagram японският специалист по отслабване Тамайо Аря сподели бързо, но ефективно упражнение, което може да превърне увисналия корем в плосък и стегнат корем само за няколко седмици. Номерът се крие в това да се съсредоточите върху напрежението и разтягането на мускулите на гърба и корема и да предотвратите натрупването на повече мазнини в тази област.

Вижте още: 10-минутна гимнастика, с която да изправите гърба си

1. Застанете прави с ръце, подпрени на бедрата. Можете да използвате постелка за йога или да стоите на килим, за да не нараните краката си.

2. Поставете ръцете си на бедрата си, за да запазите баланса си и раздалечете краката си по-широко от ширината на раменете. Не забравяйте, че всеки крак трябва да сочи леко навън.

 3. Поставете ръцете си на коленете и се наведете. Сега ще почувствате, че мускулите на бедрата работят. Не забравяйте да изпълнявате всяко движение бавно и прецизно, като се уверите, че усещате напрежение във всичките си мускули.

4.  Именно в тази стъпка упражнението стига до същината. Наведете се напред, като завъртите дясното си рамо наляво и навътре. Лявото ви рамо трябва да се върне назад. Трябва да почувствате разтягане на мускулите на бедрата, кръста и гърба. Задръжте тази позиция за 3 секунди и се върнете в предишната.

Докато сте в тази позиция, добра идея е да поемете дълбоко въздух, преди да се върнете към работа.

Вижте още: 5 лесни упражнения, които може да правите в леглото

Повторете стъпка 4 в обратна посока - завъртете лявото си рамо надясно и навътре, дясното рамо трябва да е назад.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама