4 храни, които стимулират производството на колаген в тялото


4 храни, които стимулират производството на колаген в тялото
Снимка: iStock

Когато става въпрос за модерни хранителни добавки, продуктите с колаген са сред най-купуваните, обещавайки по-здрави коса, кожа, нокти, кости, стави и мускули. Има и много храни, които също подпомагат естественото производство на колаген в тялото, ето 4 от тях.

Риба

Когато става въпрос за естествено производство на колаген, рибата е една от най-добрите храни, към които можете да се обърнете. Едно проучване е установило, че рибният колаген е един от най-ефективно абсорбираните хранителни източници на колаген. Препоръчва се консумацията на сьомга, защото е с особено високо съдържание на омега-3 мазнини и предлага висококачествен протеин под формата на аминокиселини за подпомагане на производството на колаген.

Други чудесни опции включват някои от по-малките риби, като аншоа и сардини, тъй като те са опаковани с непокътната кожа, кости и съединителна тъкан. И докато тези структури за щастие се разтварят, така че едва ли знаете, че ги ядете, те ще осигурят както аминокиселини, така и колаген, за да поддържат естественото производство.

Вижте още: Ето защо НЕ бива да пиете кафе преди закуска

Горски плодове

Независимо дали става въпрос за ягоди, малини, боровинки или други горски плодове, те са пълни с витамин С, изграждащ колаген.

Костен бульон

Костният бульон е една от най-известните храни с високо съдържание на колаген. Можете да направите свой собствен костен бульон у дома, въпреки че процесът може да отнеме няколко часа. Продава се готов за консумация в буркани или под формата на хранителни добавки.

Вижте още: Това е витаминът на младостта, ето как да си го набавите

Миди

Мидите са много добър избор. Те не само са пълни с разнообразие от аминокиселини за изграждане на колаген, но са едни от най-добрите хранителни източници на мед и цинк.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама