Правете тези неща, ако имате студова алергия


Правете тези неща, ако имате студова алергия
Снимка: iStock

Студовата алергия, известна още като хладна уртикария или студена кропливост, е алергична реакция при студени температури. Симптомите включват свръхчувствителност и обрив при излагане на кожата или устните на студено време.

Ако сте склонни към студени алергии, следвайте следните съвети:

Облечете се топло

Носете добре изолирани облекла, за да предпазите кожата си от студа. Шапки, ръкавици и шалове могат да помогнат да запазите топлината на тялото си.

Вижте още: Жената, която живее в най-студената точка на света (ВИДЕО)

Избягвайте студените места

Ако сте наясно с определени зони или обстоятелства, които ви предразполагат към студени алергии, опитайте се да ги избегнете.

Използвайте антихистамини

Антихистамините могат да помогнат при управлението на симптомите на студовата алергия. Консултирайте се с лекар или аптекар, за да изберете подходящ продукт.

Прилагайте топли компреси

Ако сте изложени на студено време и се появят симптоми, опитайте се да нанесете топъл компрес върху засегнатата област. Това може да помогне да се облекчи дразненето и сърбежа.

Вижте още: Как ниските температури променят кожата на лицето

Премахнете влагата

Ако сте станали мокри по време на студено време, се опитайте да се изсушите веднага, защото влагата може да засили симптомите.

Консултирайте се с лекар

Ако сте подложени на сериозни алергични реакции при студено време или ако симптомите ви се влошат, консултирайте се с лекар. 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама