Жената, която живее в най-студената точка на света (ВИДЕО)


Жената, която живее в най-студената точка на света (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

Живеете ли според текста на „Замръзналото кралство”, който гласи „Владея студа и не се боя”? Ако е така, тогава нека подложим на изпитание вашата смелост и издръжливост. Известно е, че Република Сакха, известна още като Якутия, намираща се в сибирската провинция на Русия, е най-студената населена дестинация в света със средна зимна температура под -35°C. Това място може да ви причини ужасно измръзване от момента, в който излезете навън. Но това е само повърхността на това какво е да живееш в Якутск, столицата на Якутия.

Влогърката Киун Би, родом от Якутск, отлично илюстрира реалностите на това, с което местните жители живеят сред ниските температури. Във видео, което вече е набрало 3,6 милиона гледания само за две седмици, Киун описва града си като място, където хората могат да излязат навън само за няколко минути.

Тя е свидетел от първа ръка на всички зимни последици, които можете да си представите: изключително ниски температури, които вледеняват акумулаторите на автомобилите, мразовита гъста мъгла, която закрива светлината на слънцето с месеци. Киун отговаря на 5 от най-задаваните въпроса относно живота в такъв суров климат:

Какви дрехи се носят?

На място, където можете да сте навън само за няколко минути поради ниските температури, всички носят кожени или пухени палта. Освен това кожените ботуши и шапки са норма и е най-добре да имате облекло за цялото тяло, което покрива всичко, освен очите.

Къде се пазарува?

Якутия е дом на най-студения открит пазар в света, където много хора пазаруват риба и месо. Цялата храна се съхранява навън и е естествено замразена от въздуха.

Как се забавляват?

Казват, че лошо време няма, само лошо отношение и в това вярват хората в Якутия! Дори през зимните месеци местните жители се радват на дейности на открито като риболов на лед и плуване в лед.

Каква е инфраструктурата?

Тъй като Якутия е покрита с вечен лед, всички сгради трябва да бъдат построени на няколко сантиметра над земята. Не може и да се поставят тръби под земята, защото тя винаги е замръзнала, така че всичко се планира предварително.

В по-малките градове няма тръби за течаща вода, така че хората използват големи блокове лед, за да се стопи водата. Няма вътрешни тоалетни заради начина, по който водопроводът е проектиран (или не е).

Как се придвижват?

Да притежавате кола в Якутия е „проблематично“ според Киун. Става толкова студено, че ако изключите двигателя, акумулаторът ще замръзне до няколко минути. От октомври до април много собственици на автомобили оставят колите си паркирани и работещи. Други предпочитат да използват отопляеми гаражи, но те са рядкост.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама