Хитри начини да запазите дома топъл, без да харчите и лев


Хитри начини да запазите дома топъл, без да харчите и лев
Снимка: iStock

Има различни методи, които могат да уловят топлината, но добрата новина е, че част от тях не изискват от вас да харчите цяла заплата за ток или парно. Днес ще ви представим няколко напълно конвенционални съвета, които могат да поддържат топлината във вашия дом през целия зимен сезон.

1. Покрийте пода с килими

Килимите са като фибростъкло, когато става дума за топлоизолация и десет пъти по-добри от самия под. Те могат да намалят разходите за енергия и следователно емисиите на парникови газове, тъй като улавят топлината вътре. Най-добре е една стая да бъде покрита с килим от стена до стена, така че загубата да е възможно най-малка.

2. Поставете алуминиево фолио зад радиаторите

Радиаторите, прикрепени към външните стени, често могат да доведат до загуба на топлина през тези стени. Един умен начин да се борите с това е като поставите алуминиево фолио зад радиаторите, така че топлината да се изтласква обратно към стаята ви.

3. Поставете бабъл фолио върху прозорците

Прозорците наистина са един от най-големите източници на загуба на топлина и фолиото с мехурчета може лесно да спре това. При обикновен прозорец може да намали загубата на топлина до 50%, а на прозорец с двойно стъкло - 20%. Всичко, от което се нуждаете, за да поставите фолиото с балончета, е чифт ножици и спрей, за да го залепите плътно.

4. Монтирайте рафтове над радиаторите

Ако имате много високи тавани или радиаторът ви е поставен под прозорец, рафтът ще пренасочи топлината във ваша полза. Вместо топлата вълна да отива към горната част на тавана, тя ще удари рафта и ще промени посоката.

5. Уплътнете външната врата

Понякога не осъзнаваме колко топлина излиза от дома ни през долната част на вратата. Продават специални уплътнения тип четки, които се монтират на балконски или входни врати, за да намалите загубата на топлина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама