Как да имате красива и силна коса през зимата


Как да имате красива и силна коса през зимата
Снимка: iStock/Guliver

Добрият външен вид далеч не включва само хубави дрехи и изкусно направен грим. Напротив, истинската красота се познава най-вече по два фактора – състоянието на кожата и косата на една жена. Ако те са здрави и сияйни, значи каквото и да облечете, ще изглеждате страхотно! Как обаче да имаме красива коса през зимата, когато студеният вятър и ниските температури са истинско изпитание за гривата ни? На този и още други въпроси ни отговаря Лидия Стойчева, създател на бранда Brave.New.Hair.

1. Здравей, Лидия. Можеш ли да ни кажеш как се разпознава щастливата коса?

Здравейте! Както се разпознава и щастливият човек – сияе отвътре, без да е „полиран” отвън. Сега сериозно – щастливата коса е здравата коса. Именно затова, когато проектираме продуктите си, фокусът ни са нуждите на определения тип коса. Целта е да повлияем цялостно, а не да гоним изцяло визуални ефекти.

Косата има нужда от активни вещества, които да я подхранват, заздравяват, защитават. Моменталният и силен блясък, образуването на пяна на шампоана, изкуственото омекотяване на косата са фактори, по които хората съдят за качеството на продуктите. Истината е, че тези ефекти правят по-скоро нас щастливи, а не косата ни. Ако ги оставим настрана и направим на косата си следните „услуги” - да я мием два пъти с безсулфатен шампоан, въпреки че е трудоемко и да не използваме продукти със силикони, дори с риска, че може да я усетим твърда в началото, а вместо това ѝ дадем продукти, в които преобладават активни съставки, които адресират нуждите ѝ, тя ще бъде щастлива. Блясъкът и страхотният външен вид няма да закъснеят, но ще са резултат на естествено здравата ни коса.

2. Как трябва да се промени рутината при косата с падането на температурите?

Косата е податлива на външни влияния. През лятото косата може да се увреди от слънцето, а през зимата добавяме и вятъра. Неизбежното носене на шапка и вълнени пуловери също влияе отрицателно, понеже накъсва косата. Затова през зимата трябва да се използват повече подхранващи и защитаващи продукти. Кератинът например е изключително подходящ, защото подпомага естествената защита на косата. Има и доста други подходящи съставки, които сме включили в нашата зимна терапия.

3. А кои са активните съставки в Brave.New.Hair?

Brave.New.Hair. съдържа много активни съставки. Как става подборът? Всяка година нашият екип посещава световни изложения, посветени на козметиката. Там се срещаме с производители на съставки от цял свят и се запознаваме с новите разработки за годината. Благодарение на опита и високата квалификация на колегите от отдел иновации, избираме новите съставки. Идеята е да дадем нашите клиенти резултатите, които им обещаваме.Използваме съставки като:

1. Активен въглен от Бамбук - хидрофобен материал, който не абсорбира вода, но улавя мазнините и микро замърсителите по повърхността на кожата. По този начин спомага за нежното почистване на скалпа.

2. Пребиотични съставки - ново направление съставки в козметиката, които имат за цел да подпомогнат саморегулирането на бактериалната среда на скалпа.

2. Brave Plex Technology е уникално проектиран продукт, който прониква до сърцевината на косъма и спомага образуването на вътрешни връзки. Резултатът е заздравяване на структурата на косъма отвътре.

3. Протеини от ориз - основните ползи от оризовите протеини включват подхранване, подобряване на външния вид на косата и увеличаване на обема.

4. Киноа - използвана за заключване на цвета на косата, блясък и защита от накъсване.

5. Нискомолекулен Кератин - дисциплинира косата и наваксва естествения ѝ протеин. Малката му молекула спомага за усиленото му натрупване.

6. Стволова клетка от зелено грозде - подпомага растежа на косата. Стимулира и защитава фоликулите.

4. Вече можете да се похвалите и с лимитирана коледна серия. Какво съдържа тя?

#BRAVENEWCHRISTMAS е дълбоко възстановяваща и заздравяваща, създадена в специална колаборация между нас и кутиите Кибрит. Кутията съдържа:

1. The Priming Shampoo - Шампоан за нежно почистване и подготовка на косата за пълно поемане на активните съставки от последващите продукти.

2. The Star Dust Hair Serum - Звездният серум е създаден да възстанови косата отвътре. Съдържа познатата и обичана Brave Plex Технология, формулирана по нов начин, съобразен с терапията.

3. The Cookie Cream Sealer - Кремът подсилва действието на серума, затваряйки го в косъма, благодарение на специфичното си pH и специално подбраните си съставки.

4. Златна/Платинена четка за коса, Brave New Hair - Използвай я за по-лесно и равномерно нанасяне на крема.

5. The Miracle Enhancer - Заздравяващ балсам за коса, обогатен с нискомолекулен кератин.

Искахме да създадем нещо уникално и коледно. Нещо, което ще накара всяко момиче да се чувства специално за празниците. Освен, че има моментален положителен ефект върху косата, всеки детайл от тази кутия е измислен и изработен с много внимание и любов. Всички, които се докоснат до нея, ще имат възможността да изпробват лимитирания звезден серум, чувствайки се бляскави и специални. Освен това ще получат още 3 продукта, които са специална разработка и не са пускани на пазара до сега. А за още по прекрасно коледно изживяване сме избрали аромат на домашни бисквитки и сме прибавили блестяща четка за коса. Надяваме се да ви хареса!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама