Как ниските температури променят кожата на лицето


Как ниските температури променят кожата на лицето
Снимка: iStock/Guliver

Всеки иска да остарее по най-добрия възможен начин и това е напълно нормално. Когато навън температурите са ниски, важно е да отделите малко повече време на сутрешната си рутинна грижа за кожата, преди да започнете със задачите за деня. В края на краищата, студените ветрове и едноцифрени температури създават нуждата от по-тежки кремове и по-хидратиращи съставки. И тъй като най-добрият начин за справяне с проблемите против стареене на кожата е първо да ги разберете, днес ще ви запознаем с въздействието на студеното време върху кожата.

1. Студеното време прави кожата по-суха

Ниските температури могат да изсушат кожата на лицето ви по две причини. Първо, липсата на влага навън извлича влагата от кожата. Второ, изкуственото отопление на закрито играе роля. Способността на кожата ни да задържа влага намалява с възрастта, затова е важно да се придържате към строга хидратираща рутина. Внимавайте да включите керамиди в грижата, които помагат за поддържането на кожната бариера, и хиалуронова киселина, която помага да задържите влагата. Оклузивите (като диметикон, ланолин и сквален) също са задължителни в грижата против стареене на кожата, тъй като спомагат за забавянето на изпарението на влагата.

5 ТРИКА ЗА ЗАПУШЕНИ ПОРИ ОТ ДЕРМАТОЛОГ

2. Кожата губи блясък и еластичност

Сухата кожа е безжизнена - това е факт и след 30 наистина си личи. Включете зимата в това уравнение и крайният резултат не е лицеприятен. Тъй като мъртвите кожни клетки се натрупват на повърхността, е важно да ексфолирате редовно, за да се запазите сияйния вид. През студените месеци по-добре използвайте химически ексфолиант, вместо абразивен такъв, два пъти седмично, за да компенсирате неравностите и сивкавия тен.

3. Предизвиква екземи и псориазис

Ако по начало имате суха или чувствителна кожа, то ниските температури могат да предизвикат истински хаос. Най-застрашени са тези с възпалителна екзема и псориазис - две заболявания, които често се появяват с течение на времето. Решението в случая е да забравите за козметиката с алкохол, топлата вода и да използват колд кремове.

4. Прави кожата по-податлива на слънчеви лъчи

Често ние свързваме увреждането от слънцето с по-високи температури - когато е студено, слънцезащитните продукти не са особено важни. Разбира се, това е голяма грешка. Независимо от времето на годината или температурата, нанасянето на слънцезащитен крем с най-малко SPF 30 е от съществено значение. Ако не използвате слънцезащитни продукти през студените месеци, можете да получите кафяви петна, фини линии и бръчки.

5. Кожата става по-чувствителна към определени съставки

Това е така, защото вашата бариера (функция на кожата, която предпазва по-дълбоките нива на дермата от свободните радикали) става по-слаба не само с напредването на възрастта, но и с по-студеното време. Затова намалете употребата на по-силните активни съставки и работете с по-леки формули.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама